pawel_slupsk Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Witam. Przedstawiam swoją pierwszą relację na tym forum. Jestem na etapie sklejania ramy. Przednia część to znany wszystkim model Italeri. Przedłużenie to zabawa z profilami, które odpowiednio były docinane na wymiar oraz sklejane w całość. Zapraszam do oglądania relacji i czekam na wszelkie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Życzę powodzenia w budowie. Widzę, że mamy do czynienia z poważnym modelarzem, co mnie bardzo cieszy Napisz jeszcze coś bliżej na temat sklejanego modelu. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Wymiar ramy przeskalowałeś z oryginału, czy tak na oko robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 18 Maja 2007 Share Napisano 18 Maja 2007 Jak zwykle ja od razu zapytam co to będzie? Ciągnik do gabarytów czy jakiś budowlaniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_slupsk Napisano 18 Maja 2007 Autor Share Napisano 18 Maja 2007 Tak zaczynając od początku to wrzucam fotkę na czym się wzoruję i od razu odpowiadam na pytanie Star200 - otóż będzie to typowy hakowiec. Konfiguracja osiowa typowa dla pojazdów skandynawskich. Torni - co do wymiarów to korzystam z rysunków takiej Skakanki. Obecnie długość ramy jest zgodna z rysunkami. W trakcie prac jak i znajdowania nowych zdjęć najprawdopodobniej rama w tylniej części zostanie skrócona o jakiś 1 cm. No i prośba do kolegów: Jeśli posiadacie rysunki oraz wymiary urządzeń hakowych to będę za nie wdzięczny. No i oczywiście stawiam za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luchner Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 No nic czekam na dalsze relacje...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_slupsk Napisano 23 Maja 2007 Autor Share Napisano 23 Maja 2007 Witam ponownie. Oto dalsze fotki z prac. Tym razem na tapecie znalazł się silnik oraz jego dozbrajanie w przewody. Na tym etapie co widać na zdjęciach pozostaje mi tylko jego pomalowanie. Resztę przewodów będę doklejać po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luchner Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 No sliniczek ładny,ale chyba bedziesz go malował...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raddosnyy Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 Na tym etapie co widać na zdjęciach pozostaje mi tylko jego pomalowanie. Luncher, tutaqj masz odpowiedź;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 pawel_slupsk Fajnie by bylo gdybys pokazal skonczony model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi