Misza_GD Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Dobra robota. Zdradz sekret jakiej farby użyłeś do malowania gąsienic, wyglądają bardzo realistycznie jak te na pomnikowych czołgach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Taj jak już orzekli ładny nawet bardzo.ale zadam nieco laickie pytanie... Jeśli wydechy są takie zardzewiałe do dlaczego tak się błyszczą( zdjecia 8 i 12) tak ma być? Podobne wrażenie robią na mnie te "barbetle" wszystkie są skórzane? Może powinny być jednak matowe. Ale to tak na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sznycel Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Ahh te graty na pojazdach zawsze przykuwają wzrok hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Października 2011 Autor Share Napisano 3 Października 2011 Zdradz sekret jakiej farby użyłeś do malowania gąsienic, wyglądają bardzo realistycznie jak te na pomnikowych czołgach. Gąsienice to standardowe zestawowe Dragony. Składały się bardzo ładnie, choć jak już zostało zauważone, nie wszędzie leżą jak należy. Co do malowania, to po założeniu gąsienic na model, przemalowałem je pędzlem używając farby Model Master Metalizer 1405 Gun Metal, który początkowo może wydawać się nieco niebieskawy, ale po wyschnięciu kolor nabiera wyrazu. Potem potraktowałem je washem, wykonanym olejem artystycznym brąz Van Dyke od Talensa i prsynąłem matowym lakierem bezbarwnym Gunze. Przetracia zębów i najbardziej wystających elementów to suchy pędzel Model Master Metalizer 1403 Magnesium. Dla uzyskania efektu suchego błota potraktowałem gąsienice pigmentami strzepywanymi z pędzla na (jak popiół z papierosa) na cienką warstwę Sidoluxu. Potem już tylko ostatnia warstwa matu i gotowe. eśli wydechy są takie zardzewiałe do dlaczego tak się błyszczą( zdjecia 8 i 12) tak ma być?Podobne wrażenie robią na mnie te "barbetle" wszystkie są skórzane? Może powinny być jednak matowe. Tak jak już pisałem, zarówno bambetle jak i wydechy są matowe i tylko na zdjęciu wyglądają na satynę. Jak będę miał okazję to spróbuję jeszcze raz zrobić fotki tych partii pojazdu. Ahh te graty na pojazdach zawsze przykuwają wzrok hehe... Po je urozmaicają Ślę kolejne podziękowania za wasze posty i konstruktywną krytykę Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 A jeszcze jedno o czym zapomniałem, malowanie plastikowych nieprzezroczystych butelek wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Czego wy się czepiacie zróbcie lepiej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi