Skocz do zawartości

Mustang '64 Convertible

stachu18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To moja pierwsza prezentacja modelu, który ukończyłem jakieś pół roku temu.

Starałem się go złożyć najlepiej jak potrafiłem.

Jest kilka rzeczy które bym poprawił, lub zrobił inaczej ale gdy był na warsztacie nie miałem jeszcze środków i umiejętności do tego.

img0384rd.jpg

img0385tr.jpg

img0386fb.jpg

img0387wi.jpg

img0388jh.jpg

img0389ms.jpg

Pozdrawiam.

Witaj, jak dla mnie to zdjęcia są bardzo kiepskie, chyba robiłeś komórką, jedyne co można z nich wywnioskować to niewypolerowany lakier. Może zrób zdjęcia raz jeszcze, ale aparatem i zamiast linków daj normalne zdjęcia.

Witam

Bardzo chwali Ci się to, że zabrałeś się za Mustanga, bo to nie jest model idealny i przyjemny, ale pociąga chyba każdego. Po Twoim Convertible widać, że Ciebie również

Przechodząc do rzeczy, twój model to istny ping-pong zalet i wad. Z jednej strony mamy bardzo schludne i dobrze prezentujące się sklejenie, z drugiej natomiast brak trójwymiarowości i zabawkowy wygląd. Trochę przypomina to model w konwencji Vintage.

Malowanie wyszło Ci całkiem ładnie, powierzchnia jest gładka i nie za gruba. Niestety nie samą gładkością modelarz cywilny żyje. Jest jeszcze polerka, której tutaj niestety zabrakło, a szkoda, bo model bardzo wiele by wtedy zyskał.

Wnętrze podobnie jak reszta modelu, wymalowane jest starannie i efektownie, ale niestety trochę razi swą pustką. Przydałyby się jakieś gadżety (może neseser, okulary przeciwsłoneczne itp.).

Podsumowując chciałbym powiedzieć, że masz zadatki na świetne modele bo widać, że podchodzisz do pracy poważnie i wykonujesz ją starannie. Nie widać jest pośpiechu, a jedynie brak doświadczenia, które nabędziesz z czasem, podobnie jak chociażby narzędzia i chemię do polerki.

Mam nadzieję, że wkrótce uraczysz nas galerią kolejnego ciekawego modelu, tym razem

bez linków

Życzę powodzenia i pozdrawiam!

Kornik

Rabbit666 to jest tylko sama baza, jak go składałem to byłem w fasie kompletowania sprzętu i nie myślałem o lakierze i teraz bardzo żałuje.

Postaram się jutro wstawić jakieś ładniejsze zdjęcia w słońcu jak tylko znajdę aparat.

Jest zdecydowanie lepiej, a byłoby jeszcze lepiej gdyby całość pokryta była bezbarwnym lakierem, stąd ten mat i tego się absolutnie nie poleruje. Powinieneś delikatnie pogłębić jakimś washem fotele, nadałoby to im większego realizmu. Ale z czasem sam do tego dojdziesz.