x21 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Witam, mam kilka pytań, jak najlepiej wycinać owiewki z ramki i pozbywać się kawałeczka plastiku który np pozostał jeśli nie odcięliśmy kawałka ramki przy samej owiewce ? Bo np gdy składałem pierwszy helikopter i odciąłem kawałek ramki to w tym miejscu był nieprzezroczysty plastik . Może zostawiłem jakiś mały naddatek ? Jeśli tak to jak i czym pozbywać się tego naddatku, żeby nie porysować owiewki ? Ostatnie pytanie a jeśli już powstaną rysy to czy można się ich pozbyć ? Jeśli tak to jak ? Z góry dzięki za odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Trzeba się starać odciąć przy samej części, a jeśli już zrobi się rysa, to można polerować pastą Tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Ja ostatnio preferuję odcinanie z większym naddatkiem. Potem pilnik i papier ścierny. Jak się postarasz, to nie porysujesz szkła. A gdybyś jednak zarysował, to wtedy spoleruj rysę papierem #2000, a potem pasty Tamiya. Odcinanie przy samej części to proszenie się o popękania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 (edytowane) Zanim odetniesz oszklenie od ramki zabezpiecz je tasma np Tamyja, odcinaj tzw "czeska zyletka" [patrz foto]. Odcinaj z naddatkiem, tak jak napisal kolega ktory pozniej usuwaj tak jak napisal kolega karambolis8. Tasme odklej po oszlifowaniu. Edytowane 29 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Gdzie można kupić taką żyletkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Zrobic we wlasnym zakresie, wystarczy w zwyklej zyletce naciac zabki, za zwykla zyletka przemawia to ze jest tansza i ciensza niz ta gotowa. Zdjecia z tematu kol pilex7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi