ryniud Napisano 25 Marca 2006 Share Napisano 25 Marca 2006 Mam prośbe,proszę o podpowiedz odnośnie strzelających dział,chodzi mi o mechanizm i odpalanie za pomocą aparatury.Jestem w trakcie budowy RICHELIU,główne działa będą obracane i strzelające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Marca 2006 Share Napisano 25 Marca 2006 Jestem w trakcie budowy RICHELIU,główne działa będą obracane i strzelające. Ja pierdziele Musze to zobaczyc jak bedziesz to robil no i oczywiscie efekt koncowy . Co do mechanizmu to nie mam pojecia. Na ebayu mozna dorwac modele czolgow strzelajace kulkami i wydajace odglos wystrzalu. Odglos by pasowal ale co zrobic z imitacja wizualna PS.Witaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 25 Marca 2006 Share Napisano 25 Marca 2006 nie mówcie , bo jak sie kiedy na jakimś pływaniu spotkamy , to mnie ryniud postrzeli , albo jeszce mu do głowy storpedować mnie przyjdzie. Z obrotem dział to mozna pomyślec , ale strzelać? Nie mam pojęcie , ale takie cuda wiem że są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryniud Napisano 25 Marca 2006 Autor Share Napisano 25 Marca 2006 Faktycznie efekt ruchomych dział jest niesamowity,dwa główne działa ruchome do tego jeszcze efekt wystrzału,co do mniejszych dział ,będą przygotowane do tych efektów w póżniejszym terminie.W moim RICHELIEU będą również efekty dzwiękowe--karabinów maszynowych,sygnalizacji okretu,dymne efekty-mam już generator dymu,oświetlenie,podnoszona kotwica.Teraz jestem na etapie szlifowania kadłubu,pokryłem ją żywicą,jest troszke pracy,oraz montuje sruby i synchronizuje je wewnątrz pokładu.Zrobie fotki to prześle na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Marca 2006 Share Napisano 26 Marca 2006 W jakiej skali budujesz ten model Kiedyś też go budowałem w skali 1:100 na podstawie Planów Modelarskich. Wykonałem tylko kadłub, nadbudówki i kilka dział, a potem była kilkuletnia przerwa, no i okręt został złomowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryniud Napisano 27 Marca 2006 Autor Share Napisano 27 Marca 2006 Ja też go buduje w tej skali 1/100,powiem że efekt jest niesamowity.Jestem na etapie kadłuba,widząc jego kształt uswiadomiłem sobie że warto było go zacząć w tej skali.Pozdrawiam Ryniu,jeżeli będę miał fotki to oczywiście umieszcze je na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 27 Marca 2006 Share Napisano 27 Marca 2006 A dowiedziałes ju jak to zrobic , grzmocące działe ? Jak to sie robi ? Pisz bo temat ciekawy i fotki jakies wstawiaj tutaj szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 może poszperaj tutaj , bo chłopu coś tam strzela z armatek http://bellsouthpwp.net/c/h/chrisgski/regatta.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 jak tam dziala dzialaja ??? pokaz jakies fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi