Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam prośbe,proszę o podpowiedz odnośnie strzelających dział,chodzi mi o mechanizm i odpalanie za pomocą aparatury.Jestem w trakcie budowy RICHELIU,główne działa będą obracane i strzelające.

Napisano
Jestem w trakcie budowy RICHELIU,główne działa będą obracane i strzelające.

Ja pierdziele Musze to zobaczyc jak bedziesz to robil no i oczywiscie efekt koncowy . Co do mechanizmu to nie mam pojecia. Na ebayu mozna dorwac modele czolgow strzelajace kulkami i wydajace odglos wystrzalu. Odglos by pasowal ale co zrobic z imitacja wizualna

PS.Witaj na forum

Napisano

nie mówcie , bo jak sie kiedy na jakimś pływaniu spotkamy , to mnie ryniud postrzeli , albo jeszce mu do głowy storpedować mnie przyjdzie. Z obrotem dział to mozna pomyślec , ale strzelać? Nie mam pojęcie , ale takie cuda wiem że są.

Napisano

Faktycznie efekt ruchomych dział jest niesamowity,dwa główne działa ruchome do tego jeszcze efekt wystrzału,co do mniejszych dział ,będą przygotowane do tych efektów w póżniejszym terminie.W moim RICHELIEU będą również efekty dzwiękowe--karabinów maszynowych,sygnalizacji okretu,dymne efekty-mam już generator dymu,oświetlenie,podnoszona kotwica.Teraz jestem na etapie szlifowania kadłubu,pokryłem ją żywicą,jest troszke pracy,oraz montuje sruby i synchronizuje je wewnątrz pokładu.Zrobie fotki to prześle na forum

Napisano

W jakiej skali budujesz ten model

Kiedyś też go budowałem w skali 1:100 na podstawie Planów Modelarskich. Wykonałem tylko kadłub, nadbudówki i kilka dział, a potem była kilkuletnia przerwa, no i okręt został złomowany

Napisano

Ja też go buduje w tej skali 1/100,powiem że efekt jest niesamowity.Jestem na etapie kadłuba,widząc jego kształt uswiadomiłem sobie że warto było go zacząć w tej skali.Pozdrawiam Ryniu,jeżeli będę miał fotki to oczywiście umieszcze je na forum.

Napisano

A dowiedziałes ju jak to zrobic , grzmocące działe ? Jak to sie robi ? Pisz bo temat ciekawy i fotki jakies wstawiaj tutaj szybko.

• 3 weeks later...