marekdziki Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Jedynie plany robione na podst. dokumentacji fabrycznej gwarantują poprawność wymiarową. Wszelkie inne robione na podst. zdjęć, szkiców itp. są z zasady obarczone błędem. No niestety. Swego czasu byłem już ugadany z dyrekcją w Świdniku na udostępnienie mi takowej dokumentacji fabrycznej (chciałem przygotować kompleksową monografię Mi-2 z dokładnymi planami (szczegółowymi). Potem zająłem się Mi-24 (na ukończeniu) i jakoś tak "Plemnik" poszedł w chwilową odstawkę. Piotrze. Gratuluję samozaparcia. Ja też mam ten model i to w dwóch egzemplarzach. Parenaście razy przymierzałem się do niego i odpuszczałem. Czekałem na dobry model w tej skali (1:48). No, to sobie jeszcze pewnie poczekam Z ogromną życzliwością będę sledził dalsze postępy. Ja zacząłem budowę Mi-24 od podstaw w skali 1:24. (Może trochę zwariowałem, ale trudno) Pewnie niebawem założę jaki nowy wątek z relacją. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj
Piotr_P Napisano 30 Listopada 2011 Autor Napisano 30 Listopada 2011 póki co wciąż szykuję zewnętrznie kadłub ,żeby spokojnie można z wnętrzem wejść. Podłoga i "sufit" już jest.Przybywa dokumentacji do zrobienia wnętrza tylko trzeba teraz przeskalować na spokojnie. Sporo też jednak będzie pracy przy piaście wirnika.Z początku wydawała mi się ok ale po przeanalizowaniu zdjęć i rysunków będzie zabawa. To chyba będzie mój pierwszy model z tyloma przeróbkami i zmianami. Myślałem ,że FW-190 D9 z żywicą był wyzwaniem ale teraz wszystko jest od podstaw. Cytuj
Piotr_P Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Napisano 17 Czerwca 2012 Tak....model utknął tak jak u większości ,ktorzy z nim walczyli....chyba jakieś fatum nad tym modelem wisi....jak skończę rzeźbić Su-33 i Mig-31 to moze wrócę do niego...chociaż neci mnie też rozpocząć Tu-22M3 w 1:72,piękne bydle..... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi