duszek Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Witam Czy ktoś kto lepiej się zna na farbach mógłby napisać jakie są optymalne ilości farby, retardera i rozcieńczalnika dla farb akrylowych do malowania aerografem? Interesuje mnie Model master Acrylic, Pactra, Tamiya i Vallejo. Ja przykładowo rozcieńczam Pactre w stosunku 3 krople farby, 1 kropla retardera i 9 kropli wody. Wiem że woda jest be ale czy to są właściwe rozkłady ilości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Nie chcę być złośliwy ale jest już temat o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 8 Listopada 2011 Autor Share Napisano 8 Listopada 2011 Acha no to przepraszam. Patrzyłem w szukaj i nic nie znalazłem. Może wpisauje złą fraze. Czy ktoś mógłby podrzucić mi link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Poszukaj w tajnikach modelarstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 8 Listopada 2011 Autor Share Napisano 8 Listopada 2011 OK Dzięki już znalazłem. Pisze tam żeby pactre rozcieńczać 20 procent czyli 2 dziesiątej farby i 8 dziesiątej rozcieńczalnika. Ale czy farba nie będzie za rzadka i przez to rozmywać się i nie trzymać powierzchni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Kolego, znalazłeś odpowiedni temat, to pisz tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi