okonek Napisano 3 Czerwca 2007 Share Napisano 3 Czerwca 2007 (edytowane) Jak juz zapewne pare osob zainterwsowanych tematem zauwazylo model ten dzieki IMT-owi wzbogacil moja poczekalnie. Czas pokazac co w srodku tego nawet ladnego pudelka : Model przygotowany zostal w zabawkowej skali 33 cm. Co w przeliczeniu daje nam ~ 1/117. Skala dosc dziwna ale 33cm to wcale nie tak malo jak na model okretu. Naliczylem 216 czesci skladowych modelu razem z podstawka plus woreczek z czesciami elektrycznymi, przy uzyciu ktorych mozemy wykonac wersje plywajaca. Czesci wykonane sa z szarego polistyrenu a podstwka z czarnego. Sa male nadlewki ale to doslownie pikus. Dodatkowo otrzymujemy trz papierowe bandery oraz kalke z dwoma numerami burtowymi. Cosik mi mowi, ze to chinski model pakowany tylko przez Rosjan. Wielu z Was zapewne ogladajac wypraski przyjdzie na mysl wykonac ten model w wersji OSA-I jakie posiadala nasza Marynarka Wojenna. Tez mam taki zamiar i z ta mysla kupilem ten model. Nawet bez lukania w plany widac, ze jest to mozliwe Edytowane 4 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Czerwca 2007 Share Napisano 3 Czerwca 2007 Na instrukcji Osa - III, na arkusiku Osa - II a powstanie Osa - I - brrrr, makabra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 3 Czerwca 2007 Share Napisano 3 Czerwca 2007 całkiem ładne i spore cacko kiedy start? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2007 kiedy start? Jak uzbieram materialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 4 Czerwca 2007 Share Napisano 4 Czerwca 2007 Witam! Ile takie cudo kosztuje i gdzie je można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2007 Dostalem od kumpla a On gdzies z Rosji czy Ukrainy przez kuriera ta wiec nie mam pojecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 4 Czerwca 2007 Share Napisano 4 Czerwca 2007 Ok, rozumiem. Szukam właśnie takiego zmotoryzowanego i taniego, o dość szerokim i pustym kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2007 Szukam właśnie takiego zmotoryzowanego i taniego, o dość szerokim i pustym kadłubie. W takim wypadku radze poszukac model kutra torpedowego PT-15 Gyoraitei II z firmy Mini Hobby Models / Trumpeter w skali 1/72 lub kutra torpedowego Vosper Perkasa z tej samej firmy i w tej samej skali Niektorzy mowia, ze to kopie Tamiyi ale sa roznice. Cena parokrotnie tansza od orginalu i nie zawsze znajdziesz w nich elektryke ale kadluby przygotowane do plywania i zamocowania elektryki. Gotowe modele prezentuja sie tak ( tu akurat Tamiyowskie orginaly ) Osobiscie polecam ten pierwszy. Wiekszy i bardziej plaski. Na 100 % modele dostaniesz w polskich sklepach http://www.modellmarine.de/phpwebsite/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=775&MMN_position=6:6 PS. Tu masz np. porownanie modeli perkasy http://www.modellmarine.de/phpwebsite/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 11 Czerwca 2007 Share Napisano 11 Czerwca 2007 Dzięki. Ceny są lekko za wysokie jak na eksperymentalną konstrukcję, ale jeśli wszystko pozostałe zadziała (kiedy to będzie...?) to będzie trzeba rozważyć bardziej estetyczne opakowanie. Wtedy się przyda coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2007 Ceny sa za wysokie No to chyba zdzieraja z Was. Ile to kosztuje w Polsce. ? W niemczech cena tych modeli MHM-u to 10,40€ czyli cos kolo 40-50 zl. To raczej taniocha jak na na model okretu w 72-ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 12 Czerwca 2007 Share Napisano 12 Czerwca 2007 No a u nas rozmowa zaczyna się od około 80-90 zł. Przynajmniej tyle chcą w sklepie za tego Vospera Trumpetera. Ale znalazłem PT117 Revella, za około 30 zł. Też 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awot Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 OKONEK - dzięki za link do porównania PERKASy. Teraz wiem, że warto było dać więcej kasy ale mieć model ze stajni TAMIYA A swoją drogą to czytałem kiedyś w MODELARZU, że TAMIYA miała go robić też w skali 1/35. I cisza A tak chciałem zrobi go w wersji RC. Pozdrawiam AWOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luck Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Niestety te kutry rakietowe zostały już wycofane ze służby. Niedługo jeden z wycofanych będzie cumował przy Błyskawicy jako muzeum na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 skąd masz takie informacje ??? bo wydaje mi się to niezły kit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi