Skocz do zawartości

M1A1 Abrams Trumpeter

matek38

Rekomendowane odpowiedzi

Tu tylko wychodzi moja ignorancja. Jako iz to jest moj 3 model to ja zbyt doświadczony nie jestem i zamiast słuchać sie was (rozum) to słucham siebie(serce) a rozum nie ma szans z sercem.

użyje podkład jak będę malował. co do malowania kół na podwoziu to zrobiłem to dlatego że gdy przeglądałem prace innych osób to widziałem ze większość maluje razem.I to był mój błąd bo nie posłuchałem was. Ale będe to naprawiał bo da radę jeszcze. Koła nie są całkowicie przymocowane do podwozia.

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

No to kolejna część zrobiona. po 3 dniach zmagań skleiłem wierze. dziś jeszcze dodałem linki i porobiłem jakieś dodatki. Myślę że już zakończyłem z grubsza sklejanie. Teraz pora na podkład by zobaczyć co gdzie trzeba jeszcze pod szpachlować lub pod szlifować.

Porady mile widziane.

sam0106f.jpg

Uploaded with ImageShack.us

sam0104q.jpg

sam0107ol.jpg

sam0108i.jpg

sam0109q.jpg

sam0110o.jpg

sam0111j.jpg

sam0112d.jpg

Czy kosz jest dobrze wklejony?Górne rury powinny być raczej na równym z orurowaniem wieży,nie wspominając o jego dziwnych kątach przylegania.Ślady po wypychaczach na pokrywach celownika i krzywe ich wklejenie.Tak samo jak osłona lufy km-u przy dziale..Reszta wygląda na tą chwilę ok.Może się czepiam,ale są to pierdoły które na tym etapie jeszcze można poprawić a wpłyną na końcowy odbiór modelu.

Pozdrawiam.

Na szczęście kosz jest nie wklejony tylko teraz nie wiem jak to mam poprawić żeby poprawnie było..i co do lufy dziękuje nie zauważyłem.

A ja zadam Ci zagadkę!! Zwróć uwagę na elementy, które zaznaczyłem kółkami: w zielonym kółku, Twój model, w czerwonym oryginał. Powiedz czy widzisz jakąś różnicę i pomyśl co zrobiłeś nie tak:) :

sam0104q.jpg

DM-SD-04-10929-1.jpg

Dobra rada: Nie spiesz się i korzystaj z instrukcji budowy modelu.

A ja zadam Ci zagadkę!! Zwróć uwagę na elementy, które zaznaczyłem kółkami: w zielonym kółku, Twój model, w czerwonym oryginał. Powiedz czy widzisz jakąś różnicę i pomyśl co zrobiłeś nie tak:) :

sam0104q.jpg

DM-SD-04-10929-1.jpg

Dobra rada: Nie spiesz się i korzystaj z instrukcji budowy modelu.

Ale chodzi o kąt lamelek(nieco za mały)czy kierunek ich nachylenia?

Może przesadziłem z tą zagadką, po instrukcji widać że producent modelu się nie popisał. W ramach rekompensaty, proponuję, abyś na prywatną wiadomość, wysłał mi swój adres a ja podeśle Ci kilka tych tzw. żaluzji i pare innych elemtów ( kanistry itp, itd ) z zestawu Dragona. Co Ty na to???

No jak chcesz. Ja mam tych resztek naprawdę sporo, do Abramsa z Dragona podchodziłem 4 razy, udało mi sie skleić ten czołg, dwa razy, dlatego wszelki kanistrów, pojemników na amunicje i innych pierdół mam naprawdę zatrzęsienie. Jeśli chcesz, to daj znać.

• 3 weeks later...

Troszkę się pośpieszyłem. Model został skończony przez święta. Jednak nie miałem dostępu do aparatu bo pozabierali i nie mogłem prowadzić dokumentacji przebiegu budowy modelu.

Zapraszam do oceniania i porad w temacie w galerii.