Emilssi Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Czesc, Oto moj model, ktory bierze udzial w konkursie na sasiednim forum: 458 Italia z kolami od FG Models Wspomniane kola: *Zwroccie uwage ze nie ma na nich zadnych niedoskonalosci, wyplywek etc, pomimo tego ze na zdjeciach sa swiezo z pudelka i nic przy nich nie robilem!!!! Tylne wloty zostaly otwarte: Wnetrze pomalowane i oflockowane, po wczesniejszym wycieciu foteli z 'wanny' Potem zajalem sie swiatlami. Niestety Fujimi odlalo swiatla z jednego kawalka plastiku, bez przezroczystej czesci na lampe Wycialem reflektor i zastapilem go szklana polkula Nastepnie otworzylem przednie grille i dodalem blaszki Hobby Design I w koncu dzisiaj udalo mi sie pomalowac karoserie. Kolor to Rosso Scuderia, ktory (moim zdaniem) swietnie pasuje do tego auta To narazie tyle. Wiecej mam nadzieje juz w piatek Pozdrawiam Emil Cytuj
MartiniOCP Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Ślicznotka. Kopara już się luzuje na zawiasach:D Co więcej, moja lepsza połowa dostała ode mnie zlecenie na właśnie ten model:] Masz jakieś obiekcje do jakości? Pzdr. Cytuj
kornik_69 Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Drugie po Californii moje ulubione Ferrari Pięknie Ci to wychodzi kolego Emilu. Czekam na Kolejne fotki! Pozdrawiam Kornik Cytuj
Emilssi Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Napisano 3 Grudnia 2011 Szybki update: W koncu zaczalem moj ulubiony etap - polerke Jak narazie przez caly dzien udalo mi sie wypolerowac maske i zaczac dach. oto efekty; To narazie tyle. Postep jest dosyc wolny ale mam nadzieje ze bede mial Wam cos wiecej do pokazania jutro Pozdrawiam Emil Cytuj
Emilssi Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Napisano 7 Grudnia 2011 Wreszcie udało mi się skończyć polerowanie głównej kasty. Został mi już tylko tylny zderzak Stad już powinno być z górki Pozdrawiam Emil Cytuj
MartiniOCP Napisano 8 Grudnia 2011 Napisano 8 Grudnia 2011 Uważaj bo od tych refleksów na karoserii niedługo będziemy wiedzieli wszystko o Tobie:D Wygląda genialnie. Jestem ciekawy jak będziesz robił linie podziału. Jakiś ogólnodostępny specyfik, czy własna mikstura? pzdr. Cytuj
Emilssi Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Napisano 8 Grudnia 2011 Dzięki za pozytywne komentarze Jeśli chodzi o linie podziału to szczerze mówiąc nie jestem pewien czy beda konieczne. Przed pomalowaniem maksymalnie je poglebilem i po lakierze dają całkiem realistyczny efekt cienia. Chociaż nie wykluczam ze dam lekki wash w niektórych miejscach (jak np tylna klapa) prawdopodobnie enamelem x-19 Tamiyi Cytuj
MartiniOCP Napisano 9 Grudnia 2011 Napisano 9 Grudnia 2011 Szczeliny w drzwiach wyglądają świetnie już teraz. Moja uwagę zwróciła tylna klapa(chyba klapa), ale z drugiej strony, to miejsce było mocno naświetlone przy zdjęciu, więc z innej perspektywy pewnie wygląda inaczej. pzdr. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi