Emilssi Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Czesc, Oto moj model, ktory bierze udzial w konkursie na sasiednim forum: 458 Italia z kolami od FG Models Wspomniane kola: *Zwroccie uwage ze nie ma na nich zadnych niedoskonalosci, wyplywek etc, pomimo tego ze na zdjeciach sa swiezo z pudelka i nic przy nich nie robilem!!!! Tylne wloty zostaly otwarte: Wnetrze pomalowane i oflockowane, po wczesniejszym wycieciu foteli z 'wanny' Potem zajalem sie swiatlami. Niestety Fujimi odlalo swiatla z jednego kawalka plastiku, bez przezroczystej czesci na lampe Wycialem reflektor i zastapilem go szklana polkula Nastepnie otworzylem przednie grille i dodalem blaszki Hobby Design I w koncu dzisiaj udalo mi sie pomalowac karoserie. Kolor to Rosso Scuderia, ktory (moim zdaniem) swietnie pasuje do tego auta To narazie tyle. Wiecej mam nadzieje juz w piatek Pozdrawiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Ślicznotka. Kopara już się luzuje na zawiasach:D Co więcej, moja lepsza połowa dostała ode mnie zlecenie na właśnie ten model:] Masz jakieś obiekcje do jakości? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Drugie po Californii moje ulubione Ferrari Pięknie Ci to wychodzi kolego Emilu. Czekam na Kolejne fotki! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2011 Szybki update: W koncu zaczalem moj ulubiony etap - polerke Jak narazie przez caly dzien udalo mi sie wypolerowac maske i zaczac dach. oto efekty; To narazie tyle. Postep jest dosyc wolny ale mam nadzieje ze bede mial Wam cos wiecej do pokazania jutro Pozdrawiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Bajka. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 Wreszcie udało mi się skończyć polerowanie głównej kasty. Został mi już tylko tylny zderzak Stad już powinno być z górki Pozdrawiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 C'est magnifique kolego Emilssi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Uważaj bo od tych refleksów na karoserii niedługo będziemy wiedzieli wszystko o Tobie:D Wygląda genialnie. Jestem ciekawy jak będziesz robił linie podziału. Jakiś ogólnodostępny specyfik, czy własna mikstura? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2011 Dzięki za pozytywne komentarze Jeśli chodzi o linie podziału to szczerze mówiąc nie jestem pewien czy beda konieczne. Przed pomalowaniem maksymalnie je poglebilem i po lakierze dają całkiem realistyczny efekt cienia. Chociaż nie wykluczam ze dam lekki wash w niektórych miejscach (jak np tylna klapa) prawdopodobnie enamelem x-19 Tamiyi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Szczeliny w drzwiach wyglądają świetnie już teraz. Moja uwagę zwróciła tylna klapa(chyba klapa), ale z drugiej strony, to miejsce było mocno naświetlone przy zdjęciu, więc z innej perspektywy pewnie wygląda inaczej. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 czy ten warsztat jeszcze żyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi