konzo Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Witam czy da sie zrobic samemu szpachle? Sł0yszlem o kleju z pudre tylko prosze o recpture i co o tym sadzicie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Nie zawracaj sobie głowy takimi wynalazkami,szkoda czasu i nerwów ,kiedyś jakieś 25 lat temu bawiłem się w coś takiego ale wtedy nie było szpachlówek modelarskich a przynajmniej dostepnych u nas.Do nitro wrzuciłem ramki po modelach jak sie rozpuściło to wsypałem talk ,nie polecam Natomiast polecam to,starczy Ci na kilka lat http://www.jadarhobby.pl/tamiya-87095-tamiya-putty-white-32g-p-26186.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konzo Posted December 4, 2011 Author Share Posted December 4, 2011 a innego sposobu nie ma. Bo ja najblizszy sklep z tymi duperelami mam 50km od domu mam 14 lat prawka tez i kupa. Ale moze niedlugo tam bede (Płock) w galeri mosty jest sklep tamiya wiec tam kupie. Ale thx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marak Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Całkowicie zgadzając się z kol. Robertem, że żaden erzatz domowy nie dorówna porządnej szpachli, to jeśli masz problemy z dojazdem, możesz rzeczywiście próbować zrobić samemu. 90% szpachli to klej i talk (puder to też talk). Ponieważ pozostałe 10 % składu jest tajemnicą, więc domowa szpachla jest o wiele gorsza. Drugi sposób który ja stosuję i polecam to stosuj do klejenia i szpachlowania klej cyjanoakrylowy. Trzeba się tego nauczyć., Kiedyś też nie byłem zwolennikiem CA i zużywałem tubkę szpachli Tamiy'y co pół roku. Ostatnia tubka leży już 2 lata i niewiele z niej ubyło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryniomodelshop Posted December 12, 2011 Share Posted December 12, 2011 Ja zgadzam się z tym,że nie warto się tym samemu zajmować,lepiej kupić gotowy sprzęt z dobrej firmy. Szukaj w sklepach internetowych,tam jest największy wybór,a teraz są fajne promocje z okazji świat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts