konzo Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Witam czy da sie zrobic samemu szpachle? Sł0yszlem o kleju z pudre tylko prosze o recpture i co o tym sadzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Nie zawracaj sobie głowy takimi wynalazkami,szkoda czasu i nerwów ,kiedyś jakieś 25 lat temu bawiłem się w coś takiego ale wtedy nie było szpachlówek modelarskich a przynajmniej dostepnych u nas.Do nitro wrzuciłem ramki po modelach jak sie rozpuściło to wsypałem talk ,nie polecam Natomiast polecam to,starczy Ci na kilka lat http://www.jadarhobby.pl/tamiya-87095-tamiya-putty-white-32g-p-26186.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konzo Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2011 a innego sposobu nie ma. Bo ja najblizszy sklep z tymi duperelami mam 50km od domu mam 14 lat prawka tez i kupa. Ale moze niedlugo tam bede (Płock) w galeri mosty jest sklep tamiya wiec tam kupie. Ale thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Całkowicie zgadzając się z kol. Robertem, że żaden erzatz domowy nie dorówna porządnej szpachli, to jeśli masz problemy z dojazdem, możesz rzeczywiście próbować zrobić samemu. 90% szpachli to klej i talk (puder to też talk). Ponieważ pozostałe 10 % składu jest tajemnicą, więc domowa szpachla jest o wiele gorsza. Drugi sposób który ja stosuję i polecam to stosuj do klejenia i szpachlowania klej cyjanoakrylowy. Trzeba się tego nauczyć., Kiedyś też nie byłem zwolennikiem CA i zużywałem tubkę szpachli Tamiy'y co pół roku. Ostatnia tubka leży już 2 lata i niewiele z niej ubyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryniomodelshop Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Ja zgadzam się z tym,że nie warto się tym samemu zajmować,lepiej kupić gotowy sprzęt z dobrej firmy. Szukaj w sklepach internetowych,tam jest największy wybór,a teraz są fajne promocje z okazji świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi