slusar Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Witam. Ostatnio kupiłem model Miga-27D 1/72 firmy Academy. Problem polega na tym, że producent w instrukcji nie umieścił zupełnie żadnych informacji na temat pochodzenia prezentowanego egzemplarza (jednostki wojskowej itp.). Dodatkowo mam wątpliwości co do dwukolorowego kamuflażu (jedynie jeden odcień brązu i jeden odcień zieleni), przeglądając zdjęcia w internecie nie znalazłem Miga w takich barwach, nawet na pudełku malowanie wygląda inaczej. No i na koniec nie jestem pewien czy jest to na pewno Mig-27D, a nie Mig-23BN (czyli przed modyfikacją do 27D). Przyznam, że to wszystko jest dla mnie niezłą łamigłówką i byłbym bardzo wdzięczny komuś orientującemu się w temacie za pomoc w ustaleniu "tożsamości" maszyny. Poniżej in-box modelu (nr. boczny 23): http://www.mojehobby.pl/Academy-MIGa27-Flogger-p-1-107308.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Myślę że te kalkomanie będą lepsze. Hi-Decal 72017 - MiG-27/23BN Flogger (1/72) Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Obawiam się, że malowanie Academy to fikcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 W magazynie Lotnictwo nr10 oraz 11\2011 znajdziesz monografię Mig-23 oraz Mig-27 razem z sylwetki barwnymi. Polecam. Jak nie znajdziesz w necie to daj znać to ci przeskanuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2011 W magazynie Lotnictwo nr10 oraz 11\2011 znajdziesz monografię Mig-23 oraz Mig-27 razem z sylwetki barwnymi. Polecam. Jak nie znajdziesz w necie to daj znać to ci przeskanuję. Monografia zaczyna się od 9/2011, mam wszystkie trzy części. To właśnie przez ten artykuł postanowiłem się wziąć za Miga , faktycznie jest tam masa przydatnych informacji. Udało mi się w końcu znaleźć ujęcie maszyny z numerem burtowym 23, oto link: (czas: 3,39) Co do schematu malowania, to chyba posłużę się dokumentacją firmy Italeri: http://www.mojehobby.pl/show_file.php?src=%2Fzdjecia%2F9%2F0%2F7%2F1269_2_ita2661_5.jpg (wersja po prawej), wydaje mi się, że to najbardziej odpowiednia opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Ja chyba kiedyś nabęde drogą kupna Miga-27 z italeri w 1:48 i zrobię go w barwach kubańskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 Faktycznie kubańskie barwy bardzo ciekawie się prezentują, pięknie wygląda też malowanie Zabajkalskiego Okręgu Wojskowego '1990 (jest w nr.11/2011 "Lotnictwa"), tylko domyślam się, że byłby problem z kalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi