p40 Napisano 26 Marca 2006 Share Napisano 26 Marca 2006 (edytowane) No to obiecane fotki Kuznietzova w 1/350 Trupetera. Nie wiem czy nie przesadziłem z ilością zdjęć - sorry ale jest to mój pierwszy występ ze zdjęciami na forum, a poza tym mam już 2 tygodnie spóźnienia. Zdjęcia wykonane na szybko, bez żadnego przygotowania za co przepraszam. Model mierzy ok 80 cm dł i sprawia wrażenie kolosa, ale niestety z modelem Enterprice (1006mm) nie ma szans - przynajmniej jeżeli chodzi o długość. Części nie wiem ile jest dokładnie, gdyż oczywiście z pośpiechu nie przeczytałem nawet z opisu pudełka, za co też przepraszam. Kadłub modelu składa się z dwóch części. Nie studiowałem jeszcze dogłębnie modelu ale podejrzewam że można go wykonać w dwóch wersjach - jeden z drugi bz linii wodnej i jest odlany w całości (w przeciwieństwie do Enterprice Tamiyii). W modelu nie doszukałem się o dziwo podstawki - hmm, może przegapiłem. Jakość modelu imponująca - przynajmniej dla mnie. Bardzo dobrze odwzorowane najdrobniejsze szczegóły, brak jakichkolwiek nadlewek co zapewne pozwoli rzadko chwytać za pilnik. W zestawie znajdziemy także pudełko z samolotami i śmigłowcami pokładowymi - ale niestety nie jest ich zbyt wiele, tak, że na pewno trzeba będzie dokupić. Kalkomania bardzo obszerna formatu ok A4. Do tego szczegółowa instrukcja sklejania + kolorowy wydruk malowania całego okrętu, który także znajduje się także na bocznych ściankach pudełka. Do kompletu brakuje zestawu elementów fototrawionych, ale to zapewne działka innych producentów. To tyle moich uwag, w razie jakichkolwiek pytań, jestem do dyspozycji (w miarę czasu). Na pewno nie wyczerpałem tematu a zdjęcia nie są najlepsze, myślę jednak że jest to jakaś alternatywa wobec nie działającej do dnia dzisiejszego strony Trumpetera Edytowane 26 Marca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p40 Napisano 26 Marca 2006 Autor Share Napisano 26 Marca 2006 Oj ale coś pokićkałem. Sorry. Ale "jak sie nie psewrucis to sie nie naucys" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Marca 2006 Share Napisano 27 Marca 2006 Hmmm....... na to wyglada Masz poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Marca 2006 Share Napisano 27 Marca 2006 Według producenta ma on 755 części, podstawkę i tabliczkę z nazwą okrętu (przynajmniej na stronie Trumpetera są fotki zrobionego modelu na podstawce, ale może podstawkę zrobili tylko do fotek?). Fotka ze strony producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p40 Napisano 27 Marca 2006 Autor Share Napisano 27 Marca 2006 Andrzej dzięki za poprawienie. Gulus - jest podstawka widoczna na zdjęciu 1 w drugim rzędzie. Nie wiem dlaczego ale u mnie strona Trumpetera nie działa od jakiegoś czasu. Na ich stronie wyczytałem, że ją przebudowują i potrwa to do 21 lutego. Mamy koniec marca i dalej nie działa. Może trzba uzupełnić o coś moją przeglądarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Marca 2006 Share Napisano 27 Marca 2006 Ja startuję do Trumpetera od nowości http://www.trumpeter-china.com/war513/products/en_support.asp?classid=22&Nclassid=23&page=1 Później już jakoś idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
origami Napisano 27 Marca 2006 Share Napisano 27 Marca 2006 Super! To co, może jakas relacja z budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Marca 2006 Share Napisano 27 Marca 2006 No ja tez czekam. Na podpuche powiem, ze mozemy zrobic duet . Ty w 350 a ja w 700-ce Tylko blachy musze kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p40 Napisano 27 Marca 2006 Autor Share Napisano 27 Marca 2006 Relacja z budowy - Hmm. Na razie trenuje na czymś mniejszym. Może za jakiś czas. Gulus - strona i owszczem działa ale nie do końca. Nie mam podglądu na miniaturki zdjęć. Nie wszystkie napisy się wyświetlają, a jak się wyświetlają to wyglądają jakby nie były sformatowane do końca. Przy każdym kliknięciu wyskakuje jakieś okno, przypuszczam, że z jakąś reklamą, które jest białe. To tylko niektóre z moich spostrzeżeń. Cyżbym tylko ja miał takie problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Marca 2006 Share Napisano 27 Marca 2006 nie mam takich problemów, spróbuj ściągnąć najnowszą wersję Javy (Version 1.5.0 (build 1.5.0_06-b05)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p40 Napisano 27 Marca 2006 Autor Share Napisano 27 Marca 2006 Dzięki, spróbuję coś poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 27 Marca 2006 Share Napisano 27 Marca 2006 P40...przyczyną może by również skonfigurowanie twojej przeglądarki, opcje prywatności, zabezpieczeń, albo konfiguracja programów towarzyszących...np. zapory lub programu antywirusowego...blokada okienek, nie aktualna java (jak napisał Gulus...).itpppppppppppp...... Lista jak ulica...niestety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p40 Napisano 28 Marca 2006 Autor Share Napisano 28 Marca 2006 Wydaje mi się, że brakuje mi jakiegoś plug-ina, tylko nie wiem jakiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Kwietnia 2006 Share Napisano 12 Kwietnia 2006 Model mozna jeszcze wzbogacic fototrawkami firmy Gold Medal models http://www.modelwarships.com/reviews/pe/gm_etch/350-32-knutz/ship_details.html lub trzema zestawami firmy White Ensign Models http://www.modelwarships.com/reviews/pe/whiteensign/wem-3537-knutz/Kuznetsov.html http://www.modelwarships.com/reviews/pe/whiteensign/wem-3580-russian-airwing/airwing.html http://www.modelwarships.com/reviews/pe/whiteensign/wem-3581-russian-deck/deck-equip.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p40 Napisano 18 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Ta pierwsza alternatywa za 42$ jest zdecydowanie lepsza oczywiście cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi