szlak18 Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 Witam. Mam pytanie jak pomalować folię aluminiową... Próbowałem akrylem Pactra - coś tam łapie ale zero trwałości. Pewno trzeba jakoś przygotować powierzchnię i położyć na to jakąś farbę. Czy mogę prosić o informacje na ten temat by potem to było na tyle trwałe by dalej pracować z modelem PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 Na mojej makiecie użyłem folie aluminiową na dachu, niestety ale nie nadaje się. Należało ja pomalować najpierw metalizerem humbrola , następnie farbą z aero , potem jeszcze kilka warstw i jakoś się trzyma , innej rady nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 E tam, ja malowalem bez problemu pedzęlkiem i pactrą, kilka warstw ale siadła ładnie Bez podkladu, na gołą folię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi