yar75 Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Proponuję umieszczać w tym poście zdjęcia , linki do stron ,przedstawiających pojazdy stanu wojennego 1981-83. Edytowane 20 Grudnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 chyba zjadłeś "a" w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Na początek polecam to: http://homepage.mac.com/zbigniew/stan_wojenny_011.html Świetne zdjęcia z Warszawy. Są i pojazdy, choć nie w roli głównej... Bardzo dobrze pamiętam tę manifestację z 31 VIII 1982 - miałem 10 lat, następnego dnia miałem zacząć naukę w nowej szkole na Pradze. Milicyjne blokady sprawiły, że wraz z matką najpierw zostaliśmy zagazowani w autobusie, podlani wodą, a koniec końców pomaszerowaliśmy na piechotę spory kawałek. Warszawiacy się orientują- przeszliśmy z okolic Tamki na Gocław Lotnisko, okrężną drogą, bo nie wszędzie puszczali. Byłem wykończony, ale miało to w sobie coś niesamowitego, dla takiego małolata atrakcji było aż nadto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi