Skocz do zawartości

HMS Rodney 1943 1/700 Tamiya

witek@

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 167
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Chyba sobie zrobię taki mały samolocik. Fajnie zrobiłeś cylindry silnika. Ale czy nie wkleiłeś odwrotnie zastrzałów pomiędzy skrzydłami ?

Tak zastrzały poprawione.Ciesze się,że zauważyłeś cylindry ;D

p1150316.jpg

p1150317.jpg

W zasadzie zdjęcie zapowiadające galerię....Jutro tylko olinowanie i finito...

p1150318.jpg

p1150321.jpg

p1150320.jpg

p1150319.jpg

Nie jestem pewien, ale ta czerwona kropka w rozecie RAF-u jest jakaś nieproporcjonalna.

Też wydaje mi się za mała.jednak tylko taką kalkomanią dysponuje. Poprawiać nie będę bo może efekt być gorszy.

Walka z olinowaniem.W tej skali zawsze jest dla mnie wyzwaniem i nadal nie opanowałem tej sztuki.

Niestety olinowania z organzy nie chciało ze mną współpracować więc tradycyjnie rozciągałem ramkę

p1150323.jpg

p1150324em.jpg

Model taki sobie, ale zegarek pierwsza klasa

Możesz położyć obok zegarka jednogroszówkę ?

Kurcze nie mam akurat jednogroszówki pod ręką. Model rzecz jasna dostateczny. Biorąc pod uwagę rok produkcji wyprasek to wydusiłem chyba z tego zestawu ostatnie soki. Z jednogroszówką będzie zdjęcie w galerii a nad modelem będziesz mógł się pastwić w następny weekend w Gdyni.

Kurcze nie mam akurat jednogroszówki pod ręką. Model rzecz jasna dostateczny. Biorąc pod uwagę rok produkcji wyprasek to wydusiłem chyba z tego zestawu ostatnie soki. Z jednogroszówką będzie zdjęcie w galerii a nad modelem będziesz mógł się pastwić w następny weekend w Gdyni.

Z miłą chęcią pogadam

A model oceniasz nisko

Dostateczny, hymm ja bym dał sporo więcej

warsztat śledziłem od początku i mi sie podobał

Ps. Zabierz zegarek ze sobą do Gdyni! Proszę!

Z miłą chęcią pogadam

A model oceniasz nisko

Dostateczny, hymm ja bym dał sporo więcej

warsztat śledziłem od początku i mi sie podobał

Ps. Zabierz zegarek ze sobą do Gdyni! Proszę!

Ale ja wiem doskonale co mogłem zrobić lepiej ....a to nagle zabrakło weny a to chęci i wyszło jak wyszło

Zegarek będę miał to ci nawet dam ponosić

Model fajnie pulsuje detalem. Mam momenty. I robisz mu efektowne zdjęcia.

Dzięki za miłe słowa. Lubię ja z 700-tki wylewa się detal ,takie już zboczenie. Jeszcze tylko efektowna podstawka i kolejny projekcik ukończony. jakieś propozycje na kolejny projekt ??

Napisz co wchodzi w rachubę , a ja chętnie napisze jaki model najchętniej bym w Twoim wykonaniu zobaczył.

Wszystko nie licząc : po pierwsze Bismarcka...zarżnięto ten temat na amen. Po drugie,Yamato czekam za wypustem made in fujimi wg najnowszych standardów fujimi. Po trzecie, Iowa i siostry bo jakoś mi nie leżą.

Reszta do zastanowienia i analizy posiadanego materiału blaszek na rynku etc....

Yamato może... niesamowity okręt.

Racja Nr 1 w każdym calu dla mnie....i dlatego poczekam za najnowszym wypustem z Fujimi....nawet w zapowiedziach nie ma ale ja poczekam i się doczekam jak doczekałem się Takao

Takao... zawsze bardzo lubiłem sylwetki japońskich ciężkich krążowników...może dawaj Takao. Przecież nie będziesz czekał ro bezczynnie ,-)).

No właśnie Takao ma być projektem życie a wszystko co do tej pory zbudowałem to trening przed Takao.Obiecuję ,że doczekasz się Takao na przełomie 2012/2013 ale jeszcze nie teraz OD kilku dni łazi za mną Yamashiro i King George V ...... oczywiście za tydzień mogę mieć inne zachcianki modelarskie.

• Super Moderator
Yamato może... niesamowity okręt.

Racja Nr 1 w każdym calu dla mnie....i dlatego poczekam za najnowszym wypustem z Fujimi....nawet w zapowiedziach nie ma ale ja poczekam i się doczekam jak doczekałem się Takao

A czym ma się różnić ten Yamato oczekiwany od tego co jest obecnie jako najnowszy? Masz gdzieś jakiegoś linka do zapowiedzi? Ja mam tego z najnowszej serii i jakoś nie wiem co by mu można było poprawić ?

No właśnie Takao ma być projektem życie a wszystko co do tej pory zbudowałem to trening przed Takao.Obiecuję ,że doczekasz się Takao na przełomie 2012/2013 ale jeszcze nie teraz
A może własnie teraz? Ja się pomału przymierzam do jakiegoś kolejnego projektu w "700", gdyż Shinano pomału skłania się ku końcowi a jakoś muszę odetchnąć i nabrać świeżości... Na tapetę będę brał właśnie TAKAO na 90% - rozważania właśnie w toku... Pomyśl nad tym...

A czym ma się różnić ten Yamato oczekiwany od tego co jest obecnie jako najnowszy? Masz gdzieś jakiegoś linka do zapowiedzi? Ja mam tego z najnowszej serii i jakoś nie wiem co by mu można było poprawić ?

Aktualnie Janusz Skulski kończy najnowszą monografię Yamato. Po cichu liczę,że na jej podstawie Fujimi lub Tamiya odgrzeje kotleta spod znaku Yamato New Toling zawsze świetnie się sprzedaje. Oczywiście ten Yamato który posiadasz jest bardzo poprawny ale ja uparłem się poczekać

A może własnie teraz? Ja się pomału przymierzam do jakiegoś kolejnego projektu w "700", gdyż Shinano pomału skłania się ku końcowi a jakoś muszę odetchnąć i nabrać świeżości... Na tapetę będę brał właśnie TAKAO na 90% - rozważania właśnie w toku... Pomyśl nad tym...

No właśnie,że jeszcze nie teraz. Na razie w tym temacie ( Takao Fujimi ) jest cały pokład do wymiany ze wzgledu na kiepski podział linoleum. jak już będę robił od nowy podział linoleum to wypadało by poprawić wszystko na pokładzie czyli dziesiątki wentylatorów i innego ustrojstwa.Na to mam jeszcze więc czas.Cały czas muszę szlifować warsztat.Jak dojdę do perfekcji to na pochylnię trafi Takao

• Super Moderator
Na razie w tym temacie ( Takao Fujimi ) jest cały pokład do wymiany ze wzgledu na kiepski podział linoleum. jak już będę robił od nowy podział linoleum to wypadało by poprawić wszystko na pokładzie czyli dziesiątki wentylatorów i innego ustrojstwa.Na to mam jeszcze więc czas.Cały czas muszę szlifować warsztat.Jak dojdę do perfekcji to na pochylnię trafi Takao
No wielka szkoda ale rozumiem kolegę modelarza Powodzenia zatem przy nowym projekcie "700" - zawsze z uwagą śledzę twoje poczynania

A jeśli chodzi o Takao w "700" to ja będę go robił z wypustu Aoshimy a dokładnie z ATAGO bo takowy posiadam - pewnie ingerencji będzie sporo...