RH Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Kolejny z licznej rodziny Hawkerów ,a mianowicie Hawker Hind .Jest to malutki braciszek Harta ,a to za sprawą skali w jakiej został zrobimy Skala ta już dla mnie jest zbyt mikroskopijna co przekłada się na .jakość modelu.Po prostu złe sie w niej czuje ,Zestawu raczej nie będę opisywał , myślę że zrobią to lub już zrobiły to osoby na łamach czasopism modelarskich z godziwe honorarium .Ja tylko napisze od siebie że największym bublem w tym zestawie jest instrukcja ,która w żaden sposób nie pokrywa sie z tym co na wypraskach .Instrukcja sobie a części sobie Najbardziej wiarygodnym rysunkiem ktory ukazuje ten model jest instrukcja malowania na tylnej części pudelka ,choć nie do końca bo brakuje prawego rzutu , Model w malowaniu 6 dywizjonu Palmerston North 1940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Bardzo ładny (jak zwykle...) model. Wygląda, jak dwupłatowy Hurricane . Takie pierwsze skojarzenie. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2012 Bardzo ładny (jak zwykle...) model. Wygląda, jak dwupłatowy Hurricane . Takie pierwsze skojarzenie. pozdrawiam Grzesiek Bądź co bądź to firma Hawker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Ja nie wiem o co Ci chodzi, że w tej skali słabo zrobiłeś? Czy jak? Elegancko Ci wyszedł 8-) . Brak tylko świerka i powiedz mi jaką technikę zastosowałeś do malnięcia śmigła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2012 Ja nie wiem o co Ci chodzi, że w tej skali słabo zrobiłeś? Czy jak? Elegancko Ci wyszedł 8-) . Brak tylko świerka i powiedz mi jaką technikę zastosowałeś do malnięcia śmigła. A śmigło to prostackie malowanie ,czyli Humbroll 63 potem przecierka z mieszanki czarna + czerwień (wychodzi brąz ,jak by ktos nie wiedział ) i na końcu transparentny pomarańcz made in Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi