dormitor Napisano 29 Marca 2006 Share Napisano 29 Marca 2006 Na forum trucki są popularne, i bardzo fajnie. Same modele dość sporych rozmiarów prezentujecie. Co powiecie na modele trucków w skali 1/87? Firma Schuco ma w swojej ofercie ciekawie prezentujące się (przynajmniej na fotkach) modeliki. The 1:87 edition launched in August 2002 now includes models of cars and lorries as well as American trucks and military vehicles. The zinc die-cast models are, as the name implies, produced on a scale of 1:87, i.e. manufactured to suit HO tracks and have the added attraction of being reasonably priced.. Ciężarówy, naczepy, osobówki, rajdówki i kilka czołgów: http://www.schuco.de/uk/models/edition187.htm Modele co prawda nie do sklejania, bo metalowe, ale co stoi na przeszkodzie by je sobie przemalować, albo cośtam podorabiać itp. Albo przynajmniej pooglądać . Aha, firma ma też w ofercie większe modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 29 Marca 2006 Share Napisano 29 Marca 2006 khmmmmmm Schuco to akurat nie jest potentat modeli w tej skali. Rocco, Herpa, Brekina to dopierop robią modele. A u naszych sąsiadów istnieje firma Hauler robiąca bardzo ciekawe trucki do sklejania w tej skali http://www.hauler.cz Szkoda że są one tak trudno u nas dostępne :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 29 Marca 2006 Autor Share Napisano 29 Marca 2006 No potentatem to nie są, zważywszy choćby na liczbę samych modeli 1/87 jakie mają w ofercie, ale akurat "się mi rzucił na oczy" ten link przy przeglądaniu innego forum. Pomyślałem, że podrzucę temat, bo miłośników trucków tu nie brakuje... Jak już wpomniałeś Czechów (akurat nie chce mi stronka Haulera działać w moich przeglądarkach), to bardzo apetycznie wygląda oferta firmy SDV Model - te wszystkie Tatry, ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi