Skocz do zawartości

pomoc przy modelu Mi 17 Hip

cortez 77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i od razu proszę o pomoc.

W ostatnim okresie dłubię przy modelu śmigłowca firmy trumpeter Mi 17 Hip w skali 1/35. Uznałem że jedyna słuszna wersja w której mogę go wykonać to wersja radzieckaz okresu konfliktu afgańskiego. Chciałbym odtworzyć dokładnie przedział ładowni, którego w modelu praktycznie nie ma. W tym momencie potrzebuje pomocy wszystkich znawców awiacji. Potrzebuje fotografii tylnego przedziału z usuniętymi rozchylanymi drzwiami, kiedy śmigłowiec jest przystosowany do desantu żołnierzy na linach (jest taki motyw w filmie demony wojny), widziałem takie zdjęcia z ćwiczeń policyjnych oddziałów AT ( niestety nieostre ) kiedy śmigłowiec latał i brak było rozchylanych drzwi, natomiast dało się zauważyć dodatkową belkę do mocowania liny i poniżej barierkę z siatką . . . Za wszystkie błędy przepraszam gdyż w dziedzinie awioniki żaden ze mnie autorytet, jeśli któryś z forumowiczów posiada ostre zdjęcia takiego ustrojstwa to będę bardzo wdzięczny i z góry dziękuję za pomoc.

mam kolejne pytanie związane z tematem, czy któryś z kolegów w trakcie poszukiwań w sklepach internetowych trafił na figurki współczesnych pilotów w skali 1/35, przeczesałem jadarhobby i saharę znalazłem zestaw trumpetera (obsługa CH - 47 A okres wojny wietnamskiej) w ostateczności przerobię na rusów, ale jakby ktoś z was znalazł coś innego to z góry dziękuję za pomoc.

Dziękuję bardzo, te bardzo mi pomogą, na wcześniejszych, które wyszperałem w internecie nie wiele było widać . . . sorry że pytam (pewnie jest to opisane na forum w innym wątku) ale jestem ciekawy jak wklejasz fotografie w post ?

Jeśli któryś z kolegów posiada jeszcze jakieś fotografie, w szczególności detali kabiny pilotów i transportowej, oraz fotografie z okresu konfliktu afgańskiego 79 - 89 to bardzo proszę o zamieszczanie.

życzenia jw, szukam fotek śmigłowca z okresu radzieckiej interwencji w Afganistanie, najlepiej w trakcie desantu żołnierzy, fotografie które podesłał Robert są bardzo pomocne, lecz ja szukam dokładnych fotografii takiej konfiguracji - http://lotnictwo.net/foto.php?id=129745 - jeśli coś masz to bardzo poproszę, szukam też figur współczesnych radzieckich pilotów, chętnie odkupie, jeśli ktoś ma, lub proszę o wskazanie miejsca gdzie takie dostanę, z góry dziękuję z pomoc.

Nie wiem, co masz na myśli jeśli chodzi o konfigurację- to, że zdjęte wrota to normalne. To, że siatka- to nienormalnew wojskowych ś-cach. I wtedy i teraz. Za dużo pierdzielenia, a i przeszkadza przy prowadzeniu ognia. Pierwszy raz zamontowano ją w policyjnym Mi-8 tylko dlatego, że woziła reporterów podczas Góraszki bodajże w 2001r., o ile dobrze pamiętam. Te rury z siatką, ze zdjęć Roberta to również wyposażenie policyjne. Nasze, a i pewnie Ruskie latają tak, jak je pan Bóg stworzył, zdejmuje się tylko drzwi. Swego czasu Brytole na swoich 17-kach mieli podobno siatki kevlarowe (nie wiem po co), ale już nie mają. I tego i tego.

Tu masz z prawie bliska:

http://www.airplane-pictures.net/photo/ ... mi-8mtv-1/

Tu nasza w Afganie:

http://airfoto.pl/?module=Photos&action ... 935&size=2

A tu ze środka:

IMGP3599m.jpg

IMGP3611m.jpg

IMGP3600m.jpg

IMGP3604m.jpg

IMGP3605m.jpg

IMGP3606m.jpg

IMGP3608m.jpg

IMGP3609m.jpg

IMGP3610m.jpg

IMGP3613m.jpg

1-2.jpg

I trochę pierdół:

2-2.jpg

3-2.jpg

Nie wiem czy otwarłeś link który zamieściłem w poście powyżej, jeśli to zrobisz, to zobaczysz, że barierka z siatką stalową i rura poprzeczna służąca do montażu liny jest troszeczkę inna niż w fotografiach które zamieścił Robert. Dokładnie taki śmigłowiec i desant z niego przedstawiono w filmie "Demony Wojny", taki chcę wykonać, chcę przedstawić desant żołnierzy radzieckich w trakcie konfliktu afgańskiego . . . W tym celu chciałbym zobaczyć fotografie zrobioną z bliska tych rur, a dokładnie sposobu mocowania ich w przedziale transportowym śmigłowca . . . Dziękuję za zdjęcia przedziału transportowego śmigłowca, część z nich miałem, część nie, twoje linki nie działają, po odpaleniu pierwszego mam komunikat - Error 404! Page not found, drugi kieruje mnie na stronę airfoto.pl, ale nie przedstawia foty śmigłowca w Afganistanie . . .