kamilex5 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Witam chciał bym się dowiedzieć czegoś na temat pasty polerskiej. Na stronie której robię zakupy znalazłem 3 pasty polerskie firmy Tamiya. Na jednej z nich pisze że jest ona do początkowego polerowania na drugiej, że do końcowego, a na kolejnej pisze po prostu tylko "Pasta polerska". Są to te trzy pasty: 1) http://www.exito.sklep.pl/pl/p/TAMIYA-87068-Compound-Coarse/5157 2) http://www.exito.sklep.pl/pl/p/TAMIYA-87070-Compound-Finish/5156 3) http://www.exito.sklep.pl/pl/p/TAMIYA-87069-Compound-Fine/5155 Chciał bym się dowiedzieć, czy jak bym miał kupować taką pastę, to musiałbym kupić te dwie ( do początkowego i końcowego polerowania), czy starczyła by ta jedna. Co prawda nigdy nie bawiłem się w polerowanie, a chciał bym zacząć i liczył bym na jeszcze małą podpowiedz, jaką najlepiej szmatką polerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Kolejność jest taka: 1 - coarse, 2 - fine, 3 - finish. Coarse usuwa rysy po papierze 2500, które są za głębokie dla past fine i finish. Po Coarse powierzchnia jest matowa. Fine daje już błysk, ale słaby i nieciekawy. Dopiero finish daje prawdziwy błysk. Jeśli pominiesz coarse, to uzyskasz ładny błysk, ale będą widoczne rysy (a na bardzo błyszczącej powierzchni widać każdą ryskę). Jeśli pominiesz fine, to zapolerujesz się na śmierć, a nie będzie dobrze. Jeśli pominiesz finish to tak na prawdę nie uzyskasz powierzchni błyszczącej. Dla najlepszych efektów trzeba kupić wszystkie. Ja poleruję kuchennym ręcznikiem papierowym. Przykładowy efekt zastosowania wszystkich trzech: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Zawsze zostaje do wyboru zwykła pasta do zębów Ale nie daje takich efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Hej powiedzcie mi czy polerka wszystkimi 3-ma pastami obejmuję też stricte "okna" w elemencie imitującym owiewkę czy tylko "ramy", "łączenia" między nimi. Chodzi mi o to czy któraś z past nie zmatowi mi fragmentów które są "szybami". Druga sprawa-zdarza mi się, że po zdjęciu masek (czy to z taśmy tamiya, czy też jakiś dedykowanych do danego zestawu) szybki są bardzo brudne. Prawdopodobnie jest to pozostałość po kleju od masek, czym czyścić, jeśli osłona kabiny jest już przyklejona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korx Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Polerka "okien": Sam jeszcze tego nie próbowałem i wolałbym niemusieć ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi