Alvaro92 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Witam wszystkich! Zakładam kolejny warsztat. Na warsztacie stanął ubóstwiany przeze mnie golfik. Tym razem pomysł na model jest nieco bardziej ogarnięty. Nie będzie szału z tunami itd. W koncepcji cult'owy wozidupek z serii 20 jahre. Przeróbki jak dla mnie dosyć szerokie, gdyż założyłem odwzorowanie komory silnika najlepiej jak potrafię, budowę silnika ( zastanawiam się jeszcze czy będzie to diesel czy benzyna ), odwzorowanie wnętrza. Po głowie chodzą mi jeszcze światła tylne, co by je ładnie wyrzeźbić. Wlew paliwa też ma być widoczny, pracuję nad nim... Może dorzucę jeszcze otwierana tylną klapę... Pracy dużo, ale lubię pracować nad tym modelem. Na razie jakoś brak weny do ciężarowych. Konkrety: Szyber zaszpachlowany, wyszlifowany, po podkładzie nie stwierdzono niedoskonałości. Wlew paliwa do małej korekty. Takie były początki prac nad komorą silnika. Tu już prowizorka tworzenia BBS'ów. Chciałbym wpakować tu BBS RS albo RM z ładnym rantem. Chodzi mi po głowie aby rotory zrobić z fototrawionych blaszek, nie wiem do kogo mogę z tym uderzyć... Korek wlewu paliwa. Linia podziału na hokeju. Lotka poprawiona, dopasowana do kształtów gofra. A tu już stan obecny. Na razie tyle, reszta jak będę miał coś więcej do pokazania Pozdrawiam, Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Ładnie się zapowiada Nie mogę się doczekać efektu końcowego Na pewno nie masz problemu ze znalezieniem auta na którym możesz się wzorować, bo Golf stoi na co drugim polskim podwórku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Moje zdanie i sugestie już znasz więc trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Widać konkretna sprawa z tym polistyrenem. Siadam i się uczę bo na pewno się przyda! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 No, no komora zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi