mochulec4 Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Witam, Na początku się przedstawię. Mam na imię Milosz i jestem obecnie studentem historii wojskowości. Dawno, dawno temu składałem modele i malowałem, jednak są to odlegle dziecięce lata. Mianowicie nie wiem gdzie się przedstawić wiec robię to od razu tutaj. W takim razie - witam wszystkich, mam nadzieje ze będę mógł milo spędzić tu czas i dowiem się wielu ciekawych rzeczy z arkanów modelarstwa. Teraz watek główny, potrzebowałbym przeliczniki farb do malowania Hurricane z czasów Bitwy o Anglię. Konkretnie chodziło by o farby Humbrola. Fakt jest taki że moje fundusze są nieco ograniczone wiec jedna partia farb będzie mogła posłużyć do malowania ewentualnych innych modeli. Wiem, w temacie jest podany Hurricane Mk II c... Tak, kupiłem sobie taki z Revella w skali 1:72:)... Tyle, ze jako historykowi bliższe jest mi nasze malowanie z 1940 roku z Wysp, wiec stwierdziłem ze po prostu takie malowanie zrobię. Tylko działka w maszynie które są w modelu będę musiał usunąć. Z tego co wiem Mk I miał osiem kmów 0.303 cala. Podsumowując, nazwy i cyfry farb. Takie, które są potrzebne do stworzenia polskiego Hurricane'a, który będzie dumnie rozpościerał skrzydła na półce. Dziękuję z góry na pomoc. Mam nadzieje odwdzięczyć się w najbliższym czasie zdjęciami z prac nad owym samolotem. Pozdrawiam Mochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Witaj! Usunięcie działek nie uczyni z Mk II wersji Mk I bo różnic jest znacznie wiecej. Każdy w miarę obeznany w wersjach Hurricane wyłapie dysonans. Sugeruję wykonanie wersji z pudełka (IIc był też używany przez PSP np przez 309 dywizjon). Ale jak sie upierasz przy swoim pomyśle to Humbrole 29,30,90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi