Skocz do zawartości

BA-64 MiniArt 1:35 S-F

Twitch

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Chciałbym wam zaprezentować luźną pracę wekkendową nad BA-64

Pojazd jest prezentem od mojego kupla RysiuMajster

Malowanie jest całkowicie S-F no chyba że coś przeoczyłem. Dodałem haki z pantery na ogniwa... no ale ogniw tam nie dam... wymieniłem karabin na Panzerbüchse M39-niemiecki karabin przeciwpancerny... dodałem kanister i linkę holowniczą (którą tak na 80% usuną bo mi się jakoś nie widzi) no i łańcuch który ma dodać klimatu. Będzie jeszcze jedna modyfikacja w postaci zamiany kół na inne (tylko nie wiem jeszcze jakie)

No i czas na zdjęcia:

BA-64%2001.jpg

BA-64%2002.jpg

BA-64%2003.jpg

BA-64%2004.jpg

BA-64%2005.jpg

BA-64%2006.jpg

Witam Twitch. SF więc wszystko dozwolone, no prawie wszystko . Pomysł fajny więc skupmy się na technice. Model wygląda na malowany pędzlem lub zalany aero. Farba miejscami tak jakby spuchła. Może to wynik zbyt wczesnego położenia sido. Bo to błyszczące to chyba sido? Wszystkie Twoje modele po washu bardzo błyszczą. Jak go robisz? spróbuj może farby olejne+ terpentyna balsamiczna. Moje przy tej technice po 1,2dniach i wyschnięciu mają tylko lekko satynowy poblask. Na to matowy lakier pactry. Bardzo ładnie wygłusza kolory. Nie próbuje Cię pouczać ale pomóc

Model wygląda na malowany pędzlem lub zalany aero

Malowany był aero... a czemu wygląda jakby był zalany... może takie złudzenie po lakierze błyszczącym od mr.hobby.

Farba miejscami tak jakby spuchła. Może to wynik zbyt wczesnego położenia sido.

Miejscami jest spuchnięta a miejscami jest jakby spękana... takie miało być założenie (niechlujnie oczyszczony pojazd z farby) kąpałem go cleanluxie i specjalnie nie dokładnie go wyczyściłem. No i pierwszy raz zamiast sido położyłem lakier błyszczący.

Wszystkie Twoje modele po washu bardzo błyszczą. Jak go robisz? spróbuj może farby olejne+ terpentyna balsamiczna.

Własnie tak robię... oleje + terpentyna

Na to matowy lakier pactry. Bardzo ładnie wygłusza kolory. Nie próbuje Cię pouczać ale pomóc

Ja używam lakieru matowego od mr.hobby... pomoc zawsze mile widziana... czasami ją słabo wykorzystam ale staram się.