Twitch Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Witam wszystkich Chciałbym wam zaprezentować luźną pracę wekkendową nad BA-64 Pojazd jest prezentem od mojego kupla RysiuMajster Malowanie jest całkowicie S-F no chyba że coś przeoczyłem. Dodałem haki z pantery na ogniwa... no ale ogniw tam nie dam... wymieniłem karabin na Panzerbüchse M39-niemiecki karabin przeciwpancerny... dodałem kanister i linkę holowniczą (którą tak na 80% usuną bo mi się jakoś nie widzi) no i łańcuch który ma dodać klimatu. Będzie jeszcze jedna modyfikacja w postaci zamiany kół na inne (tylko nie wiem jeszcze jakie) No i czas na zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Coś nieco grubo wygląda warstwa farby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Przydałoby się mu jakieś objaśnienia zapodać. No chyba ze to olejami będziesz robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Witam Twitch. SF więc wszystko dozwolone, no prawie wszystko . Pomysł fajny więc skupmy się na technice. Model wygląda na malowany pędzlem lub zalany aero. Farba miejscami tak jakby spuchła. Może to wynik zbyt wczesnego położenia sido. Bo to błyszczące to chyba sido? Wszystkie Twoje modele po washu bardzo błyszczą. Jak go robisz? spróbuj może farby olejne+ terpentyna balsamiczna. Moje przy tej technice po 1,2dniach i wyschnięciu mają tylko lekko satynowy poblask. Na to matowy lakier pactry. Bardzo ładnie wygłusza kolory. Nie próbuje Cię pouczać ale pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 13 Lutego 2012 Autor Share Napisano 13 Lutego 2012 Model wygląda na malowany pędzlem lub zalany aero Malowany był aero... a czemu wygląda jakby był zalany... może takie złudzenie po lakierze błyszczącym od mr.hobby. Farba miejscami tak jakby spuchła. Może to wynik zbyt wczesnego położenia sido. Miejscami jest spuchnięta a miejscami jest jakby spękana... takie miało być założenie (niechlujnie oczyszczony pojazd z farby) kąpałem go cleanluxie i specjalnie nie dokładnie go wyczyściłem. No i pierwszy raz zamiast sido położyłem lakier błyszczący. Wszystkie Twoje modele po washu bardzo błyszczą. Jak go robisz? spróbuj może farby olejne+ terpentyna balsamiczna. Własnie tak robię... oleje + terpentyna Na to matowy lakier pactry. Bardzo ładnie wygłusza kolory. Nie próbuje Cię pouczać ale pomóc Ja używam lakieru matowego od mr.hobby... pomoc zawsze mile widziana... czasami ją słabo wykorzystam ale staram się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Może zamiast robić sf, poczytalbyś Twitch o całkiem realnych metodach malowania, bo to naprawdę wygląda kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi