ccsrally Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 hej malując podwozie do subaru skorzystałem z okazji i pomalowałem podwozia do focusów. przedstawiam tu budowe dwóch aut gdyż bedą się różnić malowaniem karoserii. Pierwszy to bedzie Focus Janusza Kuliga z rajdu Polski 2002. Kalki oczywiście od MF ZONE. Drugi Focus będzie w malowaniu fabrycznym z z rajdu niemiec 2002. za kierownicą Marko Martin. Do tego modelu mam lampy i felgi żywiczne. Tamiya zrobiła błąd z lampami a felg nie dała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkaluza Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Ciekawy projekt się szykuje Mocno kibicuję i zasiadam w pierwszym rzędzie.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 dziś pomalowałem wnętrze i klatkę. na boczkach wykonam maly retusik i bedzie git. na deskę pójdzie karbon i kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 18 Marca 2012 Autor Share Napisano 18 Marca 2012 dziś słoneczko świeciło więc jedna kasta poszła w kolor. co do drugiej kasty to czekam z lakierem bo nie wiem czy zrobić spec.2003 z rajdu Niemiec czyli do zmiany maska wlot dachowy czy robić Duvala i nie przerabiać. Przyszły także piękne kaleczki z Mf Zone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 zaszły małe zmiany w warsztacie już nie 2 focusy lecz 3. ten ostatni to może nie będzie relacja z budowy a raczej odbudowy. zdobyłem go drogą wymiany. Podwozie i inne elementy zostały już wymoczone w docie teraz czeka na moczenia kasta. Co do barw to jeszcze się zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 hej po długiej przerwie spowodowanej narodzinami bliźniaków Joasi i Piotrka zabrałem się powoli do modeli. Wykonuje teraz najmniej śmierdzące prace jak kalki itp. oto efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Dawno nie widziałem relacji z focusa, tym bardziej mi się będzie podobać. Klaki bardzo ładne. Zapowiada się interesująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Klaki bardzo ładne. Co to są "klaki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 30 Maja 2012 Autor Share Napisano 30 Maja 2012 klaki to kalki kolega zrobił małą literówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 prace troszkę poszły do przodu. Focusy stoją juz na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 ten jeden bedzie bez osłon podspodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 będzie miał osłony ale do fotki specjalnie nie zamontowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Fajnie że zdecydowałeś się na podwójny projekt. Będę kibicował, zwłaszcza że ja tez mam w planach focusa Kuliga:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Mam nadzieję, że pobrudzisz chociaż jedną i liczę na dobre fotki w plenerze potem pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 Wczoraj i dziś udało się troszkę podgonić robotę. Wnętrze już przymierzone pozostały do zrobienia fotele i pasy. Linie podziału już zrobione ale muszę jeszcze doczyścić nadmiar farby na karoserii. oto efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Daj prosze zblizenia na wnęke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2012 jaką wnękę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lalas2000 Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Hej czym i jak robisz linie podziału ? dzieki za odpowiedz z góry pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Wydaje mi sie, że chodzi o wnetrze, bo raczej nie o wnękę nadkola bo tam nic nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2012 hej Linie podziału robię rozrzedzoną farbą humbrola lub testorsa. Są to farby że tak powiem olejne rozcięczane benzyną lakową. A zapuszczam w linie cieniutkim pędzelkiem i farba sama spływa w rowki. Oczywiście linie są wykonywane już po położeniu klaru na kaste. Później łatwiej jest usunąć jakiś wyciek z rowka na kastę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2012 Focus nabiera coraz bardziej ostatecznego wyglądu. Oto parę fotek samego focusa i w towarzystwie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi