Der-Steppenwolf Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Witam. przedstawiam wykonany z pudła model Hurricane'a Iana Gleeda z 87 dywizjonu. Model powstał w oparciu o zestaw Airfixa Battle of Britain 70th Anniversary. Zawiera on stare wypraski z wypukłymi liniami, kiedyś chyba pakowane przez Hellera. Budowa zajęła mi 5 wieczorów, części na ogół dobrze do siebie pasowały. Niewielkie szczeliny w przedniej części łączenia połówek kadłuba zalałem CA i wyszlifowałem, podobnie jak przejście skrzydło-kadłub. Model pomalowałem pędzlem, emaliami Humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Dla pełnej i sprawiedliwej opinii potrzebna byłaby informacja, czy kolega jest debiutantem czy też może dysponuje szerszym doświadczeniem. Jeśli to debiut - względnie 2-3 model - to należy uznać że jest w miarę poprawny. Sporo elementów pracy nad modelem wymaga poprawy - od sklejania, poprzez malowanie po sposób kładzenia kalkomanii. Ale ogólnie dobrze zobaczyć stary model w galerii - czekam na kolejny - może warto w warsztacie? Wtedy można uzyskać sporo bieżącej pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi