Hawera Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam jestem nowy na forum i zaczynam dopiero przygode z modelarstwem. Skończyłem Shermana M4 i postanowiłem zrobic do tego Wash i kupilem do tego gotowy Wash vallejo ale nie wiem jak go uzyc postanowilem zapytac bo nie chce zepsuc modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Musisz napisać czym malowałeś model- jakie farby, jaki lakier pod wash. Z tego co się orientuje wash Vallejo jest akrylowy i nie można go stosować na sidolux ani inne akrylowe specyfiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hawera Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2012 malowalem aerografem i farbami firmy pactra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Pactry są akrylowe, więc trzeba by było model zabezpieczyć lakierem olejnym. Szczerze to sam mam kupiony ten wash od Vallejo, ale go nie używałem jeszcze bo ciężko zdobyć informacje jak go stosować. Ja i tak bym namawiał do kupna tubki farbki olejnej dla plastyków i z niej zrobienie washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Psiknij model sido. Zrobisz w ten sposób powłokę ochronną. Nakładając wash i używając white spirit nie zrobisz krzywdy powłoce malarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Psiknij model sido. Zrobisz w ten sposób powłokę ochronną. Nakładając wash i używając white spirit nie zrobisz krzywdy powłoce malarskiej. A czytałes jaki Kolega ma łosz? chyba nie... Hawera O tym łoszu Vallejo juz było i to całkiem nie dawno poszukaj ,poczytaj a potem zadawaj pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiking44 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Havera, polecam płytę DVD "AFV Acrylics" wydaną przez Vallejo oraz MIGa Jimeneza, którego przedstawiać specjalnie nie trzeba. Doskanały poradnik od A do Z jak używać produktów Vallejo, łącznie z washami, pigmentami i wszystkimi produktami akrylowymi. Polecam, doskonała lektura dla wszystkich, od tych stawiających pierwsze kroki, do tych "starych wyjadaczy" składających i malujących modele. Dodatkowo polecam kolejne płyty dostępne we wszystkich znających się na rzeczy sklepach, traktujące o pigmentach, produktach firmy AK itp, itd. Po takiej dawce wiadomości technicznych nie będziesz już miał problemów z produktami akrylowymi. pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi