rtoipmodest Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Po skończeniu małego Shermana czas na powrót do moich ulubionych lat 80ych. Pierwotnie iało być ambitnie: Zdjęca tej piękności pochodzą z publikacji Fahrzug Profile 45 poświąconej artylerii dywizyjnej jednostek USArmy w Niemczech w 1981. Jeszcze raz wielkie dzięki dla kolegi pioter za pomoc w pozyskniu knigi Razem jest tego 4 zdjęcia pokazujące pojazd ze wszystkich stron. Po stwierdzeniu, że mogę poledz na "kogucie" rozmyślałem nad wozem z 2 Pułku Kawalerii w kamo Dual Tex: Praktycznie model z pudełka. Niestety Marcinie w tajnym głosowaniu zwyciężyła bryka z 1szej pancernej z ćwiczeń Reforger 86: Dwa powyższe ującia z publikacji wydawnictwa Tankograd Będzie też garść dodatków: Jeśli ktoś robił ten model i ma jakieś przemyślenia/wskazówki proszę śmiało pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 No tak... Mogłem się tego po Tobie spodziewać Ciekawy pomysł, poproszę popcorn i średnią Colę Co do modelu, to uważaj na łatwo pękające części podwozia i spasowanie przedniego zderzaka. Reszta nie jest zła, choć linie podziałowe wymagają poprawek. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Co jest nie tak z tymi liniami? Z mioch obserwacji: po prawej stronie maski brak "grzybka", po lewej otworu (w moim przpadku jednego). Co do podwozia to wersja, na którą się zdecydowałem nie ma wyciągarki i przód ramy trzeba by skrócić. Na razie nie mam do tego zdjęć. Z tyłu ramy znajdują się dwa "zderzaki", na których znajduje się kod jednostki. Jak widać wysokość elementów jest prawie równa z trójkątnym elementem z klapą. W modelu jest to połowa tej wysokości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 W moim egzemplarzu linie były dosyć płytkie, więc musiałem je poprawiać. Co do otworów to miałem.. Przejrzałeś maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi