BALROG Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 W czasie czekania na materiały na warsztat trafił model robiony na zamówienie No i okazało się że mam zonka, bo nie mam żadnych materiałów do tej łajby potrzebne mi plansze barwne, bo sam model to będzie czysty zestaw tak jak życzy sobie tego klient Jakby ktoś miał plansze barwne lub palety farb najlepiej pod Modelmastery to byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Mam ten model, ale wzbogacony o Big Eda, metalowe lufy dzial i kalkomanie Nautilusa. Mieszanka kolorow podana przez Revella jest zgodna (o dziwo!) z kolorystyka amerykanska. Mam skale porownania, bo posiadam tez zestaw barw USA Lifecolor. Wybralem DD 451 "USS Chevalier", ze wzgledu na chwalebna historie okretu. W sieci znajdziesz kilka kolorowych zdjec DD 669 "USS Cotten" w chevalierowskim (mocno steranym) kamuflazu. Na zdjeciach pomalowany kadlub Chevaliera na tle "Yamato" i "Romy" Torche przeklamane kolory. W rzeczywistosci poklad jest bardziej granatowy. Uzylem enameli Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 a masz numery farb ?? bo potrzebuje przeliczyć na MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Do ktorego niszczyciela konretnie ma byc malowanie? "Fletchera" ( z pudla), czy "Chevaliera"? "Fletcher" w plamiastym kamuflazu plywal we wczesnym okresie sluzby. Po remoncie i przebudowie mostka byl juz malowany inaczej. "Chevalier" zas w kamuflazu sprzed zatopienia (rowniez po remoncie) mial inaczej zamontowane tratwy ratunkowe i worki przeciwydmuchowe na dzialach. Sprecyzuj, ktory niszczyciel to ma byc i z jakiego okresu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 camo z pudełka takie jak to twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 6 Maja 2012 Autor Share Napisano 6 Maja 2012 Obecny zarys sylwetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Ładny kawal modelu. Oglądałem go u Misia. Robi wrażenie. Siadam i obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 He! hańba ci "Moritz"!!!!Ja król "Julian" ci to mówię! po tym co słyszałem od ciebie o amerykańskim sprzęcie pływającym, Ty zagorzały" germanolog okrętowy" bierzesz się za amerykana?! Co to się stało?Pewne służby Heinricha H. wezmą się za ciebie . Nawróciłeś się? Może tak jak ja nie będziesz się skupiał na jednej flocie bo zawsze jakieś piękne jednostki można znaleźć po drugiej stronie frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 to nie dla mnie ten śmietnik i mam nadzieje że długo u mnie nie zagości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Teraz mamy pełny obraz modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi