Skocz do zawartości

Mercedes SL600 1/24 Fujimi

TomAUG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Chciałbym wam przedstawić mój nowy model. Tym razem padło na Mercedesa SL. Męczyłem się nad nim ponad pół roku ale to ze względu na ciągle zmieniające się pomysły. Na początku miał być oryginalny Lorinser ale czas zmienił wszystkie plany i finalnie wyszło to

Lista zmian:

- obniżone zawieszenie + zwiększony rozstaw kół + negatyw z przodu i z tyłu

- felgi AMG Aero 18" + poszerzone opony z przodu i z tyłu + naciąg

- dokładka pod przedni zderzak + wygładzone miejsce na tablice

- soczewki w przednich lampach + przyciemnione szkła

- Przetłoczenia na masce wzorowane na C63 AMG

- lotka na tylnej klapie własnego pomysłu

- poszerzona listwa nad tablicą z tyłu

- nowy wydech końcowy

- przyciemnione szyby

- lakier biała perła z palety Lexus-a

- małe tablice rejestracyjne

A tak to wszystko wygląda:

1024845.jpg

1024846.jpg

1024847.jpg

1024848f.jpg

1024849.jpg

1024850d.jpg

1024851.jpg

1024852.jpg

1024854.jpg

1024856.jpg

1024858.jpg

1024859.jpg

1024862.jpg

Piszcie jak wam się podoba taka wizja

Model nie jest zły. Fajny lakier.

Ogólnie na plus wedlug mnie to przede wszystkim obnizone zawieszenie, felgi no i ten lakier, rura wydech

a na minus:

- wygląda ogólnie trochę "zabawkowo"

- tablice rejestracyjne

- tył i tylne światła

Ogolnie no to można powiedziec ze moze sie podobac bądź nie - bardziej kwestia gustu chyba

Jak dla mnie bardziej na +

pzdr

Miło, że pojawił się w Galerii kolejny Mercedes.

Linie podziału drzwi, klapy bagażnika i maski wyglądają ok. Brakuje natomiast odcięcia linii dachu na tylnych słupkach.

Model wygląda zabawkowo przez jednolitą biel (znaczek, atrapa), brak ramek świateł, jednolite klosze tylne, nieproporcjonalne i przekombinowane tablice rejestracyjne, mało subtelne końcówki wydechu oraz mocny negatyw zawieszenia.

Poza poszarpanymi krawędziami fartucha zderzaka i niedokładnie spasowanymi lampami (przód i tył) wygląda na czysto sklejony i pomalowany.

Brakuje trochę wyrazistości w tym modelu, wszystkie elementy zlewają się ze sobą, tylne lampy wyglądają nierealnie. Tablice są niewymiarowe i nie są napisane odpowiednia czcionką. No i negatyw kół, z reguły przednie koła mają większe pochylenie niż tylne, odwrotnie niż tutaj, więc albo powinny być tył i przód pochylone tak samo, albo same przednie.

Na plus czystość złożenia, ładnie połyskujący lakier i fajnie wyglądające felgi. Jest ok

Fajny modelik. Dobry lakier i schludne wykonanie (może oprócz delikatnie rzucającej się w oczy listwy zderzaka przedniego, nie dało by się wytrzeć tych ząbków wykałaczką?). Zawieszenie i "tuning" świateł to kwestia gustu, choć jak już zauważono wyżej, przez te modyfikacje Mieczysław wygląda trochę zabawkowo.

pzdr.

Koledzy nade mną wymienili chyba wszystko, ja powiem że kolor mi się cholernie podoba i ogólnie jest ciekawy. Gratuluję modelu.