piotrkur Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Lepiej..ale ja dalej optuję za kamo na wieży.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 nowe malowanie wieżyczki (zainspirowane pracami Adama Wildera ;o) ) Czyżby Wilder hodował gołębie Sorry, ale na pierwszy rzut oka, wieża wygląda jak pomnik okupowany przez te ptaki. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 Dzieki za cenna uwage. Postaram sie usunąć odchody ptactwa z mojej wieżyczki Ewentaulne dokupie gołębie i beda siedzialy na wiezyczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Te mokre zacieki wygladają dziwnie przesadziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 co te szare plamy mają imitować? Miejsca gdzie stal nie pokryła sie rdzawym nalotem. generalnie zostana stonowane/przyciemnione. Z zalozenia wieza miala byc w stanie "surowego" metalu pozostawionego przez rok pod chmurka a nastepnie na szybko zamontwa na dostepny kadłub. Efekt nie wyszedł w 100% tak jak chciałem (taki był cel http://www.network54.com/Forum/110741/thread/1333268053/Geschuzwagen+Tiger+Fur+17cm+prototype wiec jestem daleko od niego ) ale wyciagne z tego wnioski na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 To co widać na tych zdjęciach w linku i to co jest na tym modelu to zendra powalcownicza . Czyli zgorzelina po polsku , inaczej mówiąc warstwa tlenków metali w tym wypadku pozostała po walcowaniu arkuszy blach . Usuwa sie ją mechanicznie przed malowaniem lub spojeniem blach bo jest luźno związana z metalem tworząc łuski i przeszkadza podczas spawania , jest zabójcza dla antykorozji. Sam model bardzo inspirujący . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi