piotrkur Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 Lepiej..ale ja dalej optuję za kamo na wieży.. Cytuj
Seb Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 nowe malowanie wieżyczki (zainspirowane pracami Adama Wildera ;o) ) Czyżby Wilder hodował gołębie Sorry, ale na pierwszy rzut oka, wieża wygląda jak pomnik okupowany przez te ptaki. Pzdr Cytuj
ZeroCool Napisano 5 Lutego 2013 Autor Napisano 5 Lutego 2013 Dzieki za cenna uwage. Postaram sie usunąć odchody ptactwa z mojej wieżyczki Ewentaulne dokupie gołębie i beda siedzialy na wiezyczce Cytuj
Dumo Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 Te mokre zacieki wygladają dziwnie przesadziłeś. Cytuj
ZeroCool Napisano 5 Lutego 2013 Autor Napisano 5 Lutego 2013 co te szare plamy mają imitować? Miejsca gdzie stal nie pokryła sie rdzawym nalotem. generalnie zostana stonowane/przyciemnione. Z zalozenia wieza miala byc w stanie "surowego" metalu pozostawionego przez rok pod chmurka a nastepnie na szybko zamontwa na dostepny kadłub. Efekt nie wyszedł w 100% tak jak chciałem (taki był cel http://www.network54.com/Forum/110741/thread/1333268053/Geschuzwagen+Tiger+Fur+17cm+prototype wiec jestem daleko od niego ) ale wyciagne z tego wnioski na przyszłość. Cytuj
Jumo Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 To co widać na tych zdjęciach w linku i to co jest na tym modelu to zendra powalcownicza . Czyli zgorzelina po polsku , inaczej mówiąc warstwa tlenków metali w tym wypadku pozostała po walcowaniu arkuszy blach . Usuwa sie ją mechanicznie przed malowaniem lub spojeniem blach bo jest luźno związana z metalem tworząc łuski i przeszkadza podczas spawania , jest zabójcza dla antykorozji. Sam model bardzo inspirujący . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi