jkorjat Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Witam Jak każdy mam rozgrzebane aktualnie kilka modeli, ( z czego jeden w relacji ) obiecałem sobie nic więcej nie zaczynać a tymczasem przypadeczkiem dorwałem w sklepie cos takiego i jako że mam sentyment do tej klasy ( miałem kiedyś przyjemność zwiedzania philippine sea) model wskoczył na pierwsze miejsce na liście w stoczni . To mój pierwszy hobby boss ( w zasadzie nielicząc modeli mirage pierwszys plastikowy stateczek) , nie wiem czy taka ilość szczegółów i jakoś wykonania to u nich norma ale mnie pozytywnie zaskoczyło wręcz zachwyciło O samym modelu króciutko : sporo szczegółów, praktycznie zero nadlewek mankamentem jest brak śmigłowca na pokładzie startowym ?! na burcie są nie wielkie jamy , ale bez tragedii Zasadniczo jak na taką skale to kurdupel jest super ( to nie revell i jego 1:1200) Mały inbox : Kalkomania daje możliwość wykonania USS Ticonderogaa szkoda bo można było sie pokusić o inne okręty tej klasy :( i narazie na sucho złożony : i na koniec porównanie z modelem 1:400 mirage... nie patrzcie na to jak sklejony bo to złomek z dawnych lat, ale na porównanie szczegółów ... Model w standardzie to jeden wieczór, ale standardzie przy takim drobiazgu… nie ;) , plan jest taki : Jak się uda to zrobić od podstaw maszty Wyskrobać z czegoś coś na kształt śmigłowca Zrobić jakąś mini dioramę, może dwa holowniki ?? Już nie nudzę, trochę podłubie Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Obserwuję maluszka :] Maszt z drutu? Ciekawi mnie jak zrobisz antenę radaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 Witam Malutka aktualizacja ( mam mało czasu na sklejanie więc sobie robię małe kroczki, mam nadzieje że to nikomu nieprzeszkadza ): Maszty test pierwszy : Maszt przerysowany z modelu HMV w skali 1:250 (grubuść 1- 2 piksele;P ) wydrukowany na zwykłej kartce i wzmocniony cyjanoakrylem ( sposób podpatrzony u pewnego szalonego chomika ;) ) Widzę że ten sposób ma szanse, spróbuje jeszcze raz na poważnie, Jeśli się uda to antena radaru zostanie wykonana w ten sam sposób. Jak znajdę trochę wiecej czasu spróbuje drutologie i szybki test dorobienia śmigłowca... I tu na pewno pójdę w tym kierunku, tylko muszę go pogrubić wikolem i pomalować Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi