zbiegu Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Witam w kolejnej relacji tym razem z Duxford. W tym roku tematem przewodnim pokazów były obchody 60 rocznicy koronacji królowej Elżbiety II, z tego powodu kilka samolotów otrzymało okolicznościowe malowania min Tucano, wśród gwiazd pokazów nie zabrakło oldtimerów z Battle of Britain Memorial Flight, bazującej w Duxford B-17, trójki Spitfire-ów, a także trójki Hawkerów (Nimrod, Hurricane). Część akrobatyczną wypełniała francuska grupa Patrouille Cartouche Dore, Bucker Jungmaister a także The Red Bull Matadors którzy w tym roku przesiedli się z Sukhoi na SBach-y 300, śmigłowce reprezentowały Westland Lynx a także Sea King. Wśród odrzutowców można było zobaczyć Gloster Meteor T7 najstarszy latający dwusilnikowy myśliwiec angielski na świecie, Eurofighter Typhoon, a także F-16 MlU z Belgijskich Sił Powietrznych w tym roku w nowym malowaniu i z nowym pilotem za sterami. Pogoda wyjątkowo dopisała. Zapraszam do oglądania i komentowania: Więcej zdjęć już wkrótce na: http://www.poork.foto-fm.pl/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek_66 Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Super fotki, gratulacje! Najbardziej podobają mi się te Sbachy! Już mam ochotę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Mój faworyt: Dragon Rapide. Super ujęcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi