kret69 Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Witam, W moim warsztacie ma się już ku końcowi Ford T oraz ciężki ambulans Larrey'a (z okresu wojen napoleońskich), ale potrzebowałem chwili odprężenia od tamtych projektów. Tym bardziej, że uczę się tam i testuję sporo nowych (dla mnie) technik i w związku z tym wcale nie jest to takie odprężające hobby... ;) Swego czasu szczęśliwym trafem kupiłem sobie zestaw Caesar'a "SAS" H001, którego inbox można przeczytać TUTAJ. Oryginalnie miałem wielkie plany w stosunku do tego zestawu, ale z biegiem czasu zdałem sobie sprawę, że byłaby to para w gwizdek. I dlatego zrobiłem sobie taką miniaturkę: Widzę trochę problemów z użyciem zapałek jako desek, przynajmniej w jednym przypadku nie scialem tez ladnie nadlewu. Widzę też konieczność jeszcze raz pomalowania lakierem matowym - jakoś "nie siadł", może zbyt rozcieńczyłem. Pierwsze zdjęcie ma pokazywać zasadę przygotowania się do wejścia. Samą grupę ciężko było realistycznie ścisnąć, chyba naprawdę dobrze zrobiłby to tylko producent umieszczając czwórkę na jednej podstawie (trochę jak TU na przykład). Następne wyszły jak wyszły - nie mam po przeprowadzce porządnego sprzętu do fotografowania. Lampa prawa na ten przykład jest żółta, lewa i górna - białe. Cały album TUTAJ. Życzę miłego oglądania i dziękuję z góry za konstruktywną krytykę. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi