sushi79 Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 no właśnie już kupiona tylko czekam za przesyłka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Udało ci sie wyciąć tylna klapę bez ułamania tylnego podszybia? Bo mi sie to złamało :( i musiałem trochę pokombinować z odtwarzaniem tego elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 bez problemu tylko musiałem tylną szybkę podciąć od dołu o jakieś 2mm bo by się klapa nie zamykała..jutro pokarze tą szybkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 tak wygląda ta szybka po przycięciu o tyle mam dobrze że ze starej kasty zostało mi to wszystko i najpierw robię przymiarki na starych częściach a następnie przenoszę je na nowe:)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 E ja myslalem ze bedziesz robil rozbitka ze starej polamanej kasty :p A tam w bagazniku jak to bedzie wygladac bedziesz musial chyba wnetrze bagaznika robil ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 postaram się aby wnętrze bagażnika tak wyglądało+ zapas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2012 hehe panowie przyszedł mi do głowy taki pomysł co wy na to.... ...oczywiście to narazie projekt na starej kaście proszę się nie sugerować ze silnik jest czerwony albo innymi detalami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Muszę Ci powiedzieć, że Twój pomysł na zrobienie tego modelu w taki sposób w jaki go chcesz wykonać to .......(i tu nie wiem co napisać, bo aż zabiera dech w piersiach). Będę śledził warsztat na bierząco. pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 kolego ja mialem taki sam pomysl co ty jednak zaczalem sie powaznie zastanawiac czy robic otwierana maske jak zaczałem ogladać zdjęcia komory silnika tej rajdowki wiesz ze tam byl wsadzany boxer a nie V-ka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Tak wiem dlatego kupuje silnik boxera ta v- ka jest tylko tak wsadziona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 a gdzie mozna kupic taki silnik? Ja chcialem robic silnik i skrzynie od podstaw jednak mam za malo czasu zeby sie ponownie zabrac za subaru nie mowiac juz o dopieszczaniu detale :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Oczywiscie ze boxer z tego slynie wlasnie subaru i z tego ze do pewnego momentu montowali tylko naped 4x4 we wszystkich swoich modelach takze w tuch malutkich ciezarowkach ktore ,ozna spotkac np na bazarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 To może ja odpowiem - silniki subaru jako odlewy żywiczne, na sprzedaż mam ja ;) Jak by ktoś był zainteresowany, to zapraszam na PW. Subaru zapowiada się rewelacyjnie, oby tak dalej Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Cześć. Na początku, jak kasta przyszła, to jak mówiłeś o tej niespodziance to od razu silniczek mi przyszedł do głowy Model jest kozak, wszystko idzie w dobrym kierunku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2012 witam .korzystając z chwili wolnego czasu udało mi się zrobić fotele i po części zabudować bagażnik, zabudowa nie jest jeszcze kompletna...jak ją dokończę to biorę się za komorę silnika na który czekam z utęsknieniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsilias vibe Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Coś ten fotel mi nie podchodzi. Jest tak jakby "zasypany" flockiem. Poza fotelem jest wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2012 na fotelach jest taki materiał one są wyklejane ale jak by co mam jeszcze jeden komplet zapasowy to po prostu pójdzie czarny mat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2012 chciałem choć trochę zbliżyć je do tego co na zdjęciu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Widzę że zaszpachlowałeś łączenia halogenów w przednim zderzaku - bardzo dobrze. Co do foteli to myślę że wyglądają w porządku i bardzo przypominają oryginał, ewentualnie może spróbuj je delikatnie przetrzeć bardzo drobnym papierem ściernym tgw to podziwiam za pomysł zrobienia "fullopena" - trzymam kciuki za powodzenie misji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 7 Września 2012 Autor Share Napisano 7 Września 2012 Witam korzystając z chwili powalczyłem trochę z komora silnika to nie jest jeszcze ostateczna wersji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 22 Września 2012 Autor Share Napisano 22 Września 2012 Witam kolegów. po dłuższej nie obecności powracam z projektem... uporałem się z elementami ruchomymi następnie przerobiłem chłodnice (jest jeszcze niekompletna) i zaczynam walkę z silnikiem i okablowaniem jeszcze pomalowałem halogeny i w mojej wersji halogeny na masce będą miały czerwone obwódki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 No no - pięknie Ci to idzie, a i z silniczkiem sobie ładnie poradziłeś ;) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Kawał pięknej roboty. Oby tak da;lej. Silniczek ładnie wygląda podobnie jak cała reszta. pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 9 Października 2012 Autor Share Napisano 9 Października 2012 Witam po sporej nie obecności ale jakoś nie miałem weny twórczej....pokarze wam co udało mi się zrobić z silnikiem to nie jest jeszcze wersja ostateczna brakuje kilku elementów.. teraz mam nadzieje ze praca nabierze tempa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 11 Października 2012 Autor Share Napisano 11 Października 2012 chce teraz pokazać jak to będzie wyglądało mniej więcej w całości oczywiście środek będzie zrobiony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi