Skocz do zawartości

Brewester Buffalo Mk I 1:32 Special hobby

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

fd.JPG

Model jak w temacie.Pominę sprawy warsztatowe .Bo to raczej rutyna . Zresztą wątek ten odnośnie tego modelu od strony warsztatowej można znaleźć na wielu forach ,wystarczy troszkę pogrzebać po stronkach

Przytoczę jedynie opis z instrukcji na temat tego malowania :

Brewester buffalo model 339E MkI W 8209 ,453 Sq.RAAF,Sembowang,Singapur listopad 1941,pilot Sgt.Mac N.Read .Na tym modelu zestrzelił 2,5 x Ki-51,i Ki-43 .22.12 1941zginą walcząc z Ki-43 .A dokładnie staranował maszynę japońca gdy skończyła mu sie amunicja

ghg.JPG

P7270296.JPG

s.JPG

P7270297.JPG

P7270298.JPG

P7270299.JPG

P7270300.JPG

P7270301.JPG

P7270303.JPG

P7270304.JPG

P7270305.JPG

P7270306.JPG

P7270307.JPG

Napisano

Jeden z moich ''ulubieńszych'' samolotów.Wykonanie jak zawsze na wysokim poziomie.

Napisano

Chłopie już mnie denerwujesz Dlaczego Ciebie a nie mnie matka natura obdarzyła takim talentem. Jutro przyjadę do Ciebie na chatę i Ci podpalę wszystkie te modele

Napisano

Ja wy mnie wkur....z tymi obiciami !

Rysiu bardzo ładny model nie przejmuj sie tym w ogóle, rób jak robisz dalej !

Napisano
Ja wy mnie wkur....z tymi obiciami !

Rysiu bardzo ładny model nie przejmuj sie tym w ogóle, rób jak robisz dalej !

I owszem nie przejmuje sie ,robię sobie jak widzę to po swojemu.

To jest tak jak z obrazami wielkich artystów,jednemu podoba sie Picasso ,a drugiemu nie .

Jaki by byl świat nudny jakby wszystkim podobało sie to samo ,albo tak samo zrobione.Po prostu nuda . Było dwóch takich "artystów" którzy świat chcieli zrobić po swojemu w jedynym musznym ustrojem ,i wiadomo czym to sie skończyło,

Napisano

Ładnie zrobiony model niedocenionego samolotu. Na pewno złożenie go wymagało doświadczenia i rozbudowanego warsztatu modelarskiego.

Panowie, nie mylmy pewnych kategorii, bo młodziankowie nabiorą fałszywych przekonań! :

To jest tak jak z obrazami wielkich artystów,jednemu podoba sie Picasso ,a drugiemu nie.

Porównywanie artyzmu do w sumie przyjemnego hobby polegającego na składaniu do kupy konfekcjonowanych części według instrukcji to nieporozumienie. Modelarz w żadnym wypadku nie jest artystą!

Chyba, że chodziło tu o element autoironii, wtedy moje uznanie dla dowcipu autora