Ostach Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Nie wiem czy nie będę robić naszego D. Wtedy i mnie by się przydał. Pomyślę nad moimi dalekosiężnymi planami i dam znać. A masz już coś zaczęte? Seymour Johnson to chyba ostatnie wcielenie F-15E Aca.Tak, to nowość. Do dostania poniżej stówki. To tylko trochę więcej niż ściągnięcie żywicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Ktoś może mi wyjaśnić jak ogarnąć te odmiany kalek Techmodu A, B, C? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Ktoś może mi wyjaśnić jak ogarnąć te odmiany kalek Techmodu A, B, C? Czy Ty możesz objaśnić, o jakie kalki Techmodu Ci chodzi ? Do Polskich Jastrzombów, są tylko trzy zestawy i różnią się skalą : 1:72; 1:48 i 1:32. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 No wyszedł teraz nowy zestaw. O taki: 48114 http://www.martola.com.pl/pl1564/produkty51013/f_16c_d_block_52_ Rozważam tylko 1:48. Na stronie Martoli widzę też, że dodrukowali ten starszy zestaw 48096: http://www.martola.com.pl/pl1564/produkty36790/f_16c_d Kilka miesięcy temu na allegro kupiłem techmodowy starszy zestaw 48096. Na instrukcji mam 48096 i literkę B, na arkuszu jest 48096A. Na stronie Martoli teraz widzę na arkuszu w tym zestawie oznaczenie 48096C. Myślałem, że może serie produkcyjne czy coś. Ale nie do końca. Ten stary 48096 który ja kupiłem miał eksploatacje mniej kompletne ale za to na 4 samoloty w całości plus numery taktyczne pozwalające na złożenie dowolnego latającego u nas Jastrzębia. Teraz eksploatacje są pełne ale tylko na jeden samolot i numerów nie ma - są tylko w całości na te z obrazka. Czy Techmod dodrukował też wersję z numerami taktycznymi? O co chodzi? Skąd mam wiedzieć jakie kalki tak naprawdę zamówię? I jak wyglądał 48096B? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Ten straszy chyba ma zmiany, dodali napisy eksploatacyjne a zabrali cyfry z których można poskładać dowolny numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Pewnie będą. BTW, te byki do malowania z Red Flag to.......PORAŻKA. Dali dwa białe byki z szarym kółkiem....bez pomysłu zupełnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 To dziw, bo na stronie Techmodu jej nie ma ? Ciekawe czy to ta z porawnymi napisami ekspl. ? Pozdrawiam Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Kupiłem te nowe z Red Flag. Eksploatacje są raczej kompletne. Mają nieco inną barwę niż te z wcześniejszego 48096, różnią się też rozmiarami. Są po prostu od nowa zaprojektowane. Szkoda, że teraz jeden zestaw = jeden samolot. I to ściśle jeden z obrazków bądź z nieco przestawionym numerem taktycznym. Na co zwrócić uwagę w kwestii poprawności tych napisów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 Ostach, już wystarczy że mają inną barwę. To znaczy, że porawili. Te z 48096 mają amerykański odcień i wielkość. Pozdrawiam Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 Fak, mam model do wyrzucenia ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi