Skocz do zawartości

A-34 Comet "Iron Duke" Bronco reanimacja

KrzychuP

Rekomendowane odpowiedzi

Czołgiem,dostałem ten model od mojego chrześniaka który go skleił ja miałem go poprawić.Naipierw wylądowal w wodzie z proszkiem do prania w celu usunięcia starej farby,sam dodałem paski na koszu i poprawiłem na ile mogłem osłony wydechów.Malowałem całkiem przypadkową mieszanką niemieckich kolorków więc No 15 to to nie jest ogólnie chcialkem to jakoś wycieniować ale kompresor mi coś nawala(wyszło jak wyszło,zresztą zdjęcia też jakieś nie takie) kalki były w agonalnym stanie więc psiknąłem je bezbarwnym lakierem(teraz dosychają)pewnie dlatego się srebrzą ale efekt ten zniknie.Pozostalo mi jedynie dorobić reflektor po lewej stronie wieży czołgu i można washować.Tyle tytułem wstępu model zapewnie wyląduje na jakiejś błotnej podstawce.

97873889213153895528.jpg

51381921291218291017.jpg

83210158185737257932.jpg

nie moglem dzisiaj złapać odpowiedniego światła i zdjęcia są kiepawe przy lepszej pogodzie zrobię nowe,płyta nadsilnikowa zagospodarowana będzie szpargałami narazie szukam ich w shermanowskim złomie.Pzdr.

P.S.nie znam się na aliantach i dlatego celownik zrobilem z drutu czy tak wygląda nie wiem,był podobno PE

Sam pojazd piękny też mam takiego w planach. Co do modelu to na mój gust zbyt ciemy(może to wina zdjęć), no i tragiczne kalki. Potraktuj jakimiś płynami zmiękczającymi bo kiepsko to wygląda przy napisie Iron Duke chyba zagiął się prawy górny róg kalki.

No i włazy dowódcy na wieży, koszmarnie grube. W rzeczywistości były o wiele subtelniejsze.

Kalki wtopiły się dość dobrze to co odstaje zostanie odcięte i usunięte teraz należy pociągnąć to błyskiem w celu wyrównania a tam gdzie się to nie uda przykryje się kurzem:

94804267921956393662.jpg

95398497418833558468.jpg

to srebrzenie nie jest widoczne na żywo ale tam i tak będzie kurz więc...

42664452783870029705.jpg

te mniejsze kalki ładnie się polożyły

tam gdzie są inne babole polożę takie krzaczory i inne bambetle

24017548402342977643.jpg