Aphar Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Przedstawiam model samolotu Ki-43 II Hayabusa, w kodzie alianckim oznaczony jako Oskar. Wiosną 1944 roku latał na tym samolocie kapitan Hideo Miyabe z 64 Sentai. Jest to model Hasegawy (JT 82) wzbogacony o blaszkę PARTA, kilka własnych dodatków. Całość malowana Alcladem oraz farbami Gunze. Wszystkie znaki rozpoznawcze pomalowane zostały od masek. Dla zainteresowanych wątek warsztatowy jest tutaj: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=20848. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Piękny model! Wykonanie kamo technicznie poza moim zasięgiem - prześledziłem warsztat Ki-43 to jeden z moich ulubionych samolotów japońskich: klasyczna sylwetka i słabe uzbrojenie (wielkie armaty już mi nie imponują). Po głowie chodzi mi wykonanie go we francuskim powojennym malowaniu. Może kiedyś... Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Model bardzo ładny, gratuluję . Kilka rzeczy jednak nie do końca wyszły jak pewnie byś chciał, ale przy następnych modelach będziesz bardziej zwracać uwagę na spasowanie wiatrochronu z kadłubem, podcieki farby pod maski, czy brązowe rury wydechowe, zamiast metaliczno rdzawe z okopconymi końcówkami i choćby drobną smugą na kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi