Madmax Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Witam Chciałbym wam przedstawić jedne z ostatnich moich modeli, w zasadzie rajdówka której przedstawiać nie trzeba bo jak dla mnie jest klasykiem polskich oesów. Model został wykonany na bazie zestawu Tamiya, oraz kalek i felg firmy MF-Zone, dodatkowo dodałem pasy fototrawione oraz "pocarbonowałem" elementy wnętrza oraz lusterka. Z rzeczy których brakuje to na pewno zapinki na tylnej klapie - niestety nie posiadam odpowiednich. Najgorsze jest to że po dodaniu zdjęć do neta wyszła na nich jakaś dziwna pikseloza i kwadraty których na normalnych zdjęciach nie ma, dziwne to trochę bo ów efekt pojawia się tylko w przypadku koloru czerwonego (przy Escorcie Kuliga było podobnie). Zapraszam do opinii, komentarzy i konstruktywnej rozmowy. Bronić się będę po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xKamilx Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Będę pierwszy , model bardzo mi się podoba. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Może napisz co zrobiłeś ze zdjęciami, bo to że wyglądają tak jak wyglądają, to nie przypadek. Co do uwag, linie podziału wyglądają na poszarpane, jakieś dziwne białe plamy na tylnym lewym błotniku. Przez te piksele ciężko docenić czy ocenić resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Na lewym błotniku została jakaś resztka pasty polerskiej i zauważałem ją dopiero po zrobieniu zdjęć, oczywiście od razu to poprawiłem... w sumie mogłem zdjęcia jeszcze raz zrobić. Odnośnie zdjęć wygląda to tak: Jako że nie mam za dobrego aparatu robię zdjęcia telefonem Nokia N8, aparat ma przyzwoity bo 12MP, robi zdjęcia w formacie 4000x3000, następnie w Photoshopie zmieniam rozdzielczość na 800x600 i wrzucam je do netu przez stronę fotoszok.pl Najlepsze jest to że podobnego efektu nie zauważyłem przy "Stomilu" a pojawia się głównie przy kolorze czerwonym. Zastanawiam się czy nie jest to kwestia jakiś ustawień w PS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 12MP no sporo, mój ma tylko 6,3 i nie da się nim dzwonić. Jak masz psa to po zmianie rozmiaru wyostrz zdjęcia przynajmniej. Masz też opcję zapisania pliku dla strony web. Jest też taka możliwość, że strona internetowa, lub program do wysyłania, dodatkowo kompresują zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi