Skocz do zawartości

Subaru Impreza WRC "Petro" Kuzaj/Górski

Madmax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym wam przedstawić jedne z ostatnich moich modeli, w zasadzie rajdówka której przedstawiać nie trzeba bo jak dla mnie jest klasykiem polskich oesów.

Model został wykonany na bazie zestawu Tamiya, oraz kalek i felg firmy MF-Zone, dodatkowo dodałem pasy fototrawione oraz "pocarbonowałem" elementy wnętrza oraz lusterka. Z rzeczy których brakuje to na pewno zapinki na tylnej klapie - niestety nie posiadam odpowiednich.

Najgorsze jest to że po dodaniu zdjęć do neta wyszła na nich jakaś dziwna pikseloza i kwadraty których na normalnych zdjęciach nie ma, dziwne to trochę bo ów efekt pojawia się tylko w przypadku koloru czerwonego (przy Escorcie Kuliga było podobnie).

Zapraszam do opinii, komentarzy i konstruktywnej rozmowy. Bronić się będę po drodze

f9eb9230.jpg

710ed76e.jpg

ffad5692.jpg

54304dc4.jpg

e2ce336f.jpg

c86967d3.jpg

08346e27.jpg

a49f3a2d.jpg

dc50f714.jpg

Może napisz co zrobiłeś ze zdjęciami, bo to że wyglądają tak jak wyglądają, to nie przypadek. Co do uwag, linie podziału wyglądają na poszarpane, jakieś dziwne białe plamy na tylnym lewym błotniku. Przez te piksele ciężko docenić czy ocenić resztę.

Na lewym błotniku została jakaś resztka pasty polerskiej i zauważałem ją dopiero po zrobieniu zdjęć, oczywiście od razu to poprawiłem... w sumie mogłem zdjęcia jeszcze raz zrobić.

Odnośnie zdjęć wygląda to tak:

Jako że nie mam za dobrego aparatu robię zdjęcia telefonem Nokia N8, aparat ma przyzwoity bo 12MP, robi zdjęcia w formacie 4000x3000, następnie w Photoshopie zmieniam rozdzielczość na 800x600 i wrzucam je do netu przez stronę fotoszok.pl Najlepsze jest to że podobnego efektu nie zauważyłem przy "Stomilu" a pojawia się głównie przy kolorze czerwonym. Zastanawiam się czy nie jest to kwestia jakiś ustawień w PS.

12MP no sporo, mój ma tylko 6,3 i nie da się nim dzwonić. Jak masz psa to po zmianie rozmiaru wyostrz zdjęcia przynajmniej. Masz też opcję zapisania pliku dla strony web. Jest też taka możliwość, że strona internetowa, lub program do wysyłania, dodatkowo kompresują zdjęcie.