ksiadz Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Witam. Tym razem coś większego w tej skali jeden z najbardziej oryginalnych bombowców strategicznych. Model sklejało się dość przyjemnie kalki nie najgorzej się położyły, a po ich opinii spodziewałem się czegoś gorszego. Troszkę mi napsuł krwi przez mały wypadek i drobne podwozie musiałem sklejać 2 raz. Zapraszam do galerii: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Czy masz może odniesienie co do podobieństwa z wersją z Hobby Craft? Ostatnio nabyłem HC i zastanawiam się czy nie kupić sobie wersji Academy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Czy masz może odniesienie co do podobieństwa z wersją z Hobby Craft? Ostatnio nabyłem HC i zastanawiam się czy nie kupić sobie wersji Academy To jest dokładnie ten sam model - różnica jest jedynie w kalkomaniach i opakowaniu. Academy pakuje jeszcze Hobbycraftowego B-47. Oryginalnie te B-58 są w kilku wersjach, podobnie jak B-47. A teraz o modelu... Piękny, zaprawdę. Świetnie zrobiłeś tego swojego boomera. A i sam samolot jest niepowtarzalny. Niewątpliwy urok i subtelne piękno nosicieli broni atomowej zawsze mnie pociągały. SAC rządzi . Do kompletu zrób jeszcze wspomnianego B-47 oraz B-36 (chyba najlepszy model w 1/144 jakiego widziałem) i B-52 (koniecznie Minicraft, bo Revell jest stary i kiepski). Jak mniemam sklejało się go bezproblemowo (poza wspomnianą 'stłuczką')? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi