Skocz do zawartości

FORD FOCUS RS WRC 2010 Rajd Bułgarii Jari-Matti Latvala

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

FORD FOCUS RS WRC 2010 Rajd Bułgarii Jari-Matti Latvala

Witam wszystkich Kolegów. Dziś chciałbym zaprezentować model Forda Focusa RS WRC 2010. Model ten dał mi sporo w kość, ponieważ niemalże każda jego część wymagała dopasowania (wątek warsztatowy), ale koniec końców udało się dotrzeć do mama nadzieję szczęśliwego końca.

Powiem szczerze, że patrząc na wszystkie przygody z produktem firmy Simil'r i na to co nasi zagraniczni koledzy po fachu wycisnęli z tego czegoś, uważam nieskromnie :-D, że mój egzemplarz prezentuje się całkiem nieźle, ale ocenę pozostawiam już Wam. Zapraszam wszystkich do oglądania i komentowania. Pozdrawiam STI22B

img0299800x600.jpg

img0300800x600.jpg

img0304800x600.jpg

img0306800x600.jpg

img0312800x600.jpg

img0313800x600.jpg

img0314800x600.jpg

img0317800x600.jpg

img0319800x600.jpg

img0320800x600.jpg

img0321800x600f.jpg

Napisano

To złudzenie optyczne przez naklejkę na szybie, popatrz na zdjęcie modelu z profilu...

Napisano

no coś z tą szybą jest nie tak zdjęcie pierwsze widać ze szyba jest albo plaska albo delikatnie zapadnięta do środka na każdym ze zdjęć z przednia szybą widać ze linia kalki nie jest wypukała a wklęsła..ale to może być złudzenie optyczne ogólnie model bardzo ładny...a felgi są malowane? wydaje mi się ze nie..

Napisano

Felgi są malowane kolorem Pure White i następnie lakierowane bezbarwnym TOPCOAT.

Co do szyby to postaram sie zrobić fotkę z przystawioną linijka żeby przekonać niedowiarkow , że jest lekko wypukła na zewnątrz. Zapewniam, że to złudzenie optyczne przez tą kalkę na szybie

Napisano

Jeżeli chodzi o szybę to zobaczcie na zdjęciach jak wygląda ten Focus w 1:1, myślę że wtedy nie będzie wątpliwości.

Napisano
Jeżeli chodzi o szybę to zobaczcie na zdjęciach jak wygląda ten Focus w 1:1, myślę że wtedy nie będzie wątpliwości.

Dokładnie. Szyba jest nieco wypukła ale nie tak jak w innych autach. Dlatego może sprawiać wrażenie płaskiej lub nawet wklęsłej.

Piotrek a model pierwsza klasa.

pozdrawiam

Paweł

Napisano

Obiecane zdjęcia dowodzące, że szyba nie jest wklęsła:

img0322800x600.jpg

img0323800x600s.jpg

Myślę, że teraz zostały już rozwiane wszystkie wątpliwości na ten temat.

• 2 weeks later...
Napisano

Podoba mi się przednia szyba, no cóż, za czasów Focusa WRC oglądałem WRC i nie wyłapałem w Focusie tej szyby, a naprawde wyglada nieciekawie, ale tak ma wyglądać

Gratki fajnego Forda

• 3 weeks later...
Napisano

Mozolę się z tym autem od jakiegoś czasu i mnie krew zalewa. Nie wiem czy skończę ale jak widać na Twoim przykładzie chyba warto.