Kodarx Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Witam szanownych modelarzy! Po czterech latach czekania w szafie skleiłem dwa modele. PzIV i pancernik Bystry. Nie wiedziałem nic o modelarstwie więc wyszły paskudnie ale... zainteresowało mnie to. Poczytałem porady i fora, pogadałem z maniakiem modelarstwa, poradził co i jak i... postanowiłem zabrać się za to "na poważnie". Kupiłem Pactry do Panzerwaffe (8 farbek), pędzelki i oczywiście model. Jest to Tygrys z 1944 roku z Ukrainy firmy Dragon w skali 1:72. Proszę o werble....TAAADAAAM! Kraty i osłony rur wydechowych są fototrawione, reszta plastik. Jak widać mój Kiciuś nie ma linek z tyłu a to dlatego, że Dragon dał kawałek drucika, który jest cały wygięty i nie układa sie tak jak powinien, jeśli doradzicie jak wyprostować ta linkę to dokleję. Nie ma jeszcze jednego elementu z tyłu bo.. zapomniałem a teraz mi się szkoła zaczęła ;-) Jeszcze jedno pytanie do Was : czym utrwalić kalki? Trzeba jakiś płyn kupić czy jest jakiś domowy sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Niestety zdjęcia nie wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodarx Napisano 5 Września 2012 Autor Share Napisano 5 Września 2012 http://imageshack.us/gal_old.php?g=534/dscf8776m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodarx Napisano 5 Września 2012 Autor Share Napisano 5 Września 2012 http://imageshack.us/gal_old.php?g=534/dscf8776m.jpg Wstawiam link, nie wiem o co biega z tymi zdjęciami ale właściwie pierwszy raz się chwalę czymś na zdjęciach hostowanych. Ogółem to z komputera umiem WASD i "fajer" Wybaczcie dubla, pomyliły sie guziki 9. Na forum Modelwork.pl użytkownicy w postach wstawiają widoczne zdjęcia (o maksymalnym rozmiarze w poziomie 1024 pikseli) lub miniatury do zdjęć umieszczonych na stronach komercyjnych lub prywatnych. Fotografie nie spełniające tego wymogu, mogą być usunięte z forum bez ostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Jest jeszcze taki dział jak "Test " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Model tragicznie zmontowany, przypomina mi trochę prace mojego 9 letniego siostrzeńca. Niechlujnie pomalowany, a w zasadzie zalany farbą. Radzę dokładnie przeglądać fora i znaleźć kolegę który zna się na fachu, a nie "maniaka". Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 No model nie jest genialny i genialny już nie będzie. Ale może warto teraz sobie zrobić na nim wash w ramach ćwiczeń. Zobaczysz że będzie bardziej realistycznie, a tak zatrzymałeś sie w połowie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi