BEDU Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Witam Właśnie dokończyłem moją mazdę mx-5 firmy Tamiya w skali 1/24 która miała iść na konkurs , ale niestety nie wyrobiłem się , oczywiście może być trochę nie doróbek bo przez te pół roku nie robienia modeli wyszedłem z wprawy , ale staram się wrócić do niej. A teraz zmiany: - nowy lakier Tamiya Orange x-6 - nowe felgi od mini coopera s - otwarte przednie światła i przerobione na kwadratowe - przerobiony przedni zderzak - przerobiony tylni zderzak - delikatna gleba - negatyw - wnętrze , dach , lusterka i felgi w granatowym macie - czarny spoiler od Nissana 350Z - szyba od strony kierowcy opuszczona całkowicie a od strony pasażera opuszczona do połowy - rura wydechowa na środku zderzaka - PL - delikatnie przyciemnione przednie kierunkowskazy i tylne lampy - dach ściągany to by było na tyle Czas na zdjęcia; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Jak składanie "madzi" szło? Ciężki model? Trochę lipa, że wnętrze takie bez duszy, jeden kolor tapicerki i plastików , średnio mi się podoba. Z tyłu brak tablicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Kolor ciekawy chociaż nie w moim guście. Możesz dać zdjęcia wnętrza bo niewiele widać. Jedynie nie podobają mi się światła, jakby nie domknięte, albo za mało otwarte. Jednak ogólnie model mi się podoba, ma coś w sobie ( może dobór kolorów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Zupełnie nie podchodzi mi ten model. Sam kolor nadwozia może i ciekawy ale zestawienie go z granatem jakoś mi nie pasuje. Tak mocna gleba i negatyw też nie w moim guście. Poza tym PL za szerokie i za mocne oraz światła nierówno przymknięte (lewe bardziej otwarte). Plus za inwencję twórczą i scenerię sesji. Minus za jakość modelu i "czytelność" fotek. Grubyjg te niedomknięte światła to taki bajer tuningowy - widziałem to kiedyś w Nissanie 200SX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Na zdjęciach widzę jakby jedno było bardziej drugie mniej "domknięte" ... chyba ze to taki bajer tuningowy jak wspomniał adamuss ;) Poza tym, jakoś mnie nie przekonują linie "podziału". Chyba za zbyt wyraziste. No i wcześniej wspomniane zestawienie kolorów... tez jakoś tak na dwa razy, ale model jest Twój i Tobie ma się podobać ;] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 W ogóle mi się nie podoba, ta gleba, te pochylenie kół, te ciemne szczeliny, jakby auto było 5 razy "bite".Sceneria faktycznie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 To, co jeszcze mi się rzuciło w oczy to nie pomalowana wewnętrzna strona ramy szyby czołowej oraz nie pomalowane ramki "trójkącików" w drzwiach. Liteonit1, bajerem są nie całkiem otwarte lampy, takie przymrużone spojrzenie. Jednak obie lampy powinny być uchylone jednakowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Grubyjg te niedomknięte światła to taki bajer tuningowy - widziałem to kiedyś w Nissanie 200SX. To chyba nie za bardzo efektowny nawet w 1:1 (ale o gustach się nie dyskutuje), Ja osobiście widziałem fajny patent w mazdzie RX-7 powodujący że jedno światło się otwierało i zamykało i wtedy właśnie wyglądało tak jakby auto puszczało oczko. A co do kolorów to zestawienie jest największym atutem według mnie (chociaż jak pisałem nie w moim stylu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Koledzy juz sie wypowiedzieli więc nie będę powielał ich słów i od siebie dodam tylko tyle, że wykonanie jest dobre, a kolorystyka, zawieszenie i felgi i przymrużone oczka w japońskim stylu. Nie podoba mi sie jedynie wykonanie tych prostokątnych lamp no i może jednolite wnętrze trochę trąca tandetą, no ale tak w samochodach też sie robi. Ogólna ocena jest na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi