Skocz do zawartości

TBF/TBM 1 Avenger Italeri 1:48

Radziu83

Rekomendowane odpowiedzi

Radę to dać musiałem bo na edki już się nie doczekam, ale jeszcze motywację trzeba było zebrać na to. W sumie nie taki diabeł straszny.

Wyszło tak:

pa190146.jpg

pa190153.jpg

pa190157.jpg

Nie do końca dokładnie, wymaga trochę poprawek ale mogło być gorzej ;) Maskowane taśmą tamiya bo nie miałem malarskiej pod ręką.

Teraz widzę, że będzie się trzeba sporo nagimnastykować żeby to umieścić tam gdzie być powinno, bo coś nie chce się zmieścić w całości. Mam nadzieję, że nie będzie przy tym żadnej dewastacji...

Wyszło całkiem przyzwoicie, zważywszy że maski własnej roboty

Teraz widzę, że będzie się trzeba sporo nagimnastykować żeby to umieścić tam gdzie być powinno, bo coś nie chce się zmieścić w całości. Mam nadzieję, że nie będzie przy tym żadnej dewastacji...

Miałem to samo. Zresztą Kamil mnie przed tym ostrzegał. Poradziłem sobie z tym, podcinając oszklenie wieżyczki od spodu, w przedniej jej części; od tej strony, w którą jest skierowana lufa. Podcięcie nie większe niż ta pomalowana spodnia ramka, na długości ok. 1/8 obwodu. Podcięcia i tak nie będzie widać, bo wchodzi głębiej w kadłub. Jak dasz wyraźne zdjęcie od przodu wieżyczki, to Ci zaznaczę mniej więcej. Swojej nie wyjmę, bo jak wskoczyła to już nie chce wyjść.

Piękny model się szykuje, bardzo dobry warsztat i efekt Jedynie mała sugestia dotycząca rur wydechowych, dałbyś radę od wnętrza je rozwiercić, by ścianki były nieco delikatniejsze? Decyzję pozostawiam Tobie, gdyż na tym etapie jest to dość ryzykowne. No to czekam na galerię.

Uff, jakoś udało mi się uporać z tą wieżyczką (dzięki Robert). Model właściwie skończony, do dorobienia została chyba tylko antena i może w miarę możliwości jakieś drobne poprawki. Wydechów już boję się wiercić więc odpuszczam. Galerie wrzucę na dniach jeśli jakieś tło do zdjęć zorganizuje bo ze względu na jego gabaryty muszę znaleźć coś odpowiedniego.

pa200161x.jpg

pa200162.jpg

pa200164.jpg

pa200168.jpg

pa200172.jpg

pa200175.jpg

pa200188w.jpg

A tutaj fotki ze starszym bratem ;)

pa200193.jpg

pa200202h.jpg

pa200205.jpg

pa200208.jpg