Radziu83 Napisano 19 Października 2012 Autor Share Napisano 19 Października 2012 Radę to dać musiałem bo na edki już się nie doczekam, ale jeszcze motywację trzeba było zebrać na to. W sumie nie taki diabeł straszny. Wyszło tak: Nie do końca dokładnie, wymaga trochę poprawek ale mogło być gorzej ;) Maskowane taśmą tamiya bo nie miałem malarskiej pod ręką. Teraz widzę, że będzie się trzeba sporo nagimnastykować żeby to umieścić tam gdzie być powinno, bo coś nie chce się zmieścić w całości. Mam nadzieję, że nie będzie przy tym żadnej dewastacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Wyszło całkiem przyzwoicie, zważywszy że maski własnej roboty Teraz widzę, że będzie się trzeba sporo nagimnastykować żeby to umieścić tam gdzie być powinno, bo coś nie chce się zmieścić w całości. Mam nadzieję, że nie będzie przy tym żadnej dewastacji... Miałem to samo. Zresztą Kamil mnie przed tym ostrzegał. Poradziłem sobie z tym, podcinając oszklenie wieżyczki od spodu, w przedniej jej części; od tej strony, w którą jest skierowana lufa. Podcięcie nie większe niż ta pomalowana spodnia ramka, na długości ok. 1/8 obwodu. Podcięcia i tak nie będzie widać, bo wchodzi głębiej w kadłub. Jak dasz wyraźne zdjęcie od przodu wieżyczki, to Ci zaznaczę mniej więcej. Swojej nie wyjmę, bo jak wskoczyła to już nie chce wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 19 Października 2012 Autor Share Napisano 19 Października 2012 Dzięki za pomoc . Coś tak czułem że bez jakiejś przeróbki się nie obędzie ale dobrze że mnie w tym utwierdziłeś. Jutro pokombinuje. Koniec jest już bliski Swojego już lepiej nie ruszaj bo szkoda by była jakbyś go przeze mnie uszkodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Piękny model się szykuje, bardzo dobry warsztat i efekt Jedynie mała sugestia dotycząca rur wydechowych, dałbyś radę od wnętrza je rozwiercić, by ścianki były nieco delikatniejsze? Decyzję pozostawiam Tobie, gdyż na tym etapie jest to dość ryzykowne. No to czekam na galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 20 Października 2012 Autor Share Napisano 20 Października 2012 Uff, jakoś udało mi się uporać z tą wieżyczką (dzięki Robert). Model właściwie skończony, do dorobienia została chyba tylko antena i może w miarę możliwości jakieś drobne poprawki. Wydechów już boję się wiercić więc odpuszczam. Galerie wrzucę na dniach jeśli jakieś tło do zdjęć zorganizuje bo ze względu na jego gabaryty muszę znaleźć coś odpowiedniego. A tutaj fotki ze starszym bratem ;) Pozdrawiam i dzięki wszystkim za pomoc i zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 25 Października 2012 Autor Share Napisano 25 Października 2012 Tutaj link do galerii: viewtopic.php?f=64&t=35151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi